Professionalisering

Ontwerpend en Onderzoekend Leren: veel scholen zijn er al mee bezig en willen zich verder professionaliseren, anderen willen graag starten, maar vinden het nog lastig. Hoe pak je dit aan? Hoe eenvoudig het kan zijn? Hoe kun je het naar een hoger plan tillen?

Vanuit het Wetenschapsknooppunt van de TU Delft bieden wij verschillende trainingen en workshops aan om je als leerkracht of als school verder te ontwikkelen en professionaliseren op het gebied van Ontwerpend en Onderzoekend Leren (O&O). Van basistrainingen hoe je kunt starten tot en met verdiepende trainingen rondom een specifiek onderwerp of thema, vaak gekoppeld aan actueel onderzoek. Een breed aanbod voor zowel beginners als gevorderden. De verschillende trainingen en workshops kunnen worden afgenomen als teamtraining of voor een studiedag. Natuurlijk leveren wij ook maatwerk, zodat de training het best past bij ├╣w school. 

Partnership TU Delft en Maakotheek

In de ontwikkeling en uitvoering van het professionaliseringsaanbod op het gebied van OOL en W&T werken wij nauw samen met de Maakotheek. Bij beide partijen staat de didactiek van Onderzoekend en Ontwerpend Leren (OOL) centraal. Met de versterkte samenwerking hebben we nog meer kennis en expertise in huis om met het scholenveld te delen. Maakotheek ondersteunt de veranderingstrajecten en implementatie op scholen en concentreert zich op nascholing waar de TU Delft samen met scholen via onderzoek en innovatie zorgt voor een onderbouwde, krachtige OOL-didactiek.