Kayra Bahadir

"Rampen als deze kun je niet voorzien. Ik ben blij voor al mijn medestudenten die hier niet mee te maken hebben, maar op dit soort momenten van geluk moeten wij degenen met minder geluk helpen. Die vanzelfsprekende verplichting is een van de kernwaarden die ons mens maken."

Er woont geen...

...directe familie van mij in de regio’s die het zwaarst werden getroffen, maar voor mij als Turks persoon zijn al mijn landgenoten familie, ook al ken ik ze niet allemaal persoonlijk.  Ik vind het verschrikkelijk om te zien hoe zwaar zij het hebben door deze tragedie; ik kan niets anders doen dan proberen om ze vanaf hier te helpen.

Afgelopen week...

...hebben we met de Turkse Studentenvereniging Delft (@tsa_delft) een inzamelingsactie opgezet. Terwijl we daar al ruim 1200 euro mee inzamelden namen we contact op met de TU Delft. We kregen toestemming om twee kramen op de campus op te zetten, eentje bij X en eentje bij de bibliotheek. Daar verkopen we met Turkse collega’s die aan de TU Delft studeren of werken allerlei lekkers, met hulp van Turkse restaurants (waarvan de meeste gratis hulp of etenswaren aanboden). De enige betaalwijze is door een donatie te doen op onze GoFundMe-pagina.

Het geld gaat...

....naar AHBAP, een internationaal erkende ngo en een van de belangrijkste hulpverleningsinstanties in de regio. We hebben al meer dan 1100 euro van het ingezamelde geld overgemaakt en we hebben de gegevens over de donatie op ons Instagramaccount gezet, om volledige transparantie te geven.

Op dit moment...

...voel ik me eigenlijk alleen maar goed als ik achter een van de kramen sta. Ik word heen en weer geslingerd tussen een gevoel van rouw en een enorme behoefte om zoveel mogelijk te helpen. Mijn vrienden en ik staan vroeg op, we zetten de kramen op, bereiden het eten en de rest voor, omdat dit de enige manier is om tot rust te komen terwijl onze landgenoten lijden en we er zelf niet zijn om te kunnen helpen.

Rampen als deze...

...kun je niet voorzien. Ik ben blij voor al mijn medestudenten die hier niet mee te maken hebben, maar op dit soort momenten van geluk moeten wij degenen met minder geluk helpen. Die vanzelfsprekende verplichting is een van de kernwaarden die ons mens maken. Ik hoop dat al mijn medestudenten bij een van onze kramen langskomen, om te horen wat er gebeurt en waarom we dit doen.

Er woont geen directe familie van mij in de regio’s die het zwaarst werden getroffen, maar voor mij als Turks persoon zijn al mijn landgenoten familie, ook al ken ik ze niet allemaal persoonlijk.

Kayra Bahadir

Bachelorstudent Computer Science and Engineering (rechts op de foto)