Daria Nikulina

 “Ik heb geen woorden om mijn verleden daar te beschrijven, ik probeer nog steeds te begrijpen dat dit allemaal verdwenen is."

Ik ben...

...in Duitsland geboren en groeide op in Tsjernihiv, in het noorden van Oekraïne, dat inmiddels is platgebombardeerd en volledig is verwoest. Ik heb geen woorden om mijn verleden daar te beschrijven, ik probeer nog steeds te begrijpen dat dit allemaal verdwenen is.

In eerste instantie...

...voelde ik me totaal machteloos en wanhopig, maar de volgende dag voelde ik dat het vuur van actie en solidariteit in mij begon te branden, en dat wordt alleen maar meer en sterker door alles wat ik zie en hoor. Lafheid is de slechtste eigenschap die er is. Lafheid in het verleden om te zeggen wat je denkt, lafheid om iets te doen, lafheid om te hopen op een betere toekomst en die ook tot stand te brengen. Ik wil niet kiezen voor gelatenheid en onwetendheid. Daardoor kan Poetin de wereld terroriseren. De Oekraïners vechten niet alleen voor de toekomst van Oekraïne, maar voor de toekomst van iedereen. Vrijheid is een beloning die je moet verdienen. Ik doe alles wat ik kan om iedereen die dat nodig heeft te helpen. Ik heb mijn prioriteiten en mijn principes in het leven volledig bijgesteld, ik wil alleen nog maar het beste bijdragen aan de wereld.

Ik hoop vooral...

...dat deze monsterlijke tijden snel voorbij zijn, en wat nog belangrijker is: dat ik kan zorgen voor sterke persoonlijkheden, een samenleving van mensen die het niet toestaan dat zo’n soort scenario zich ooit ergens nog eens herhaalt. Ik wil een toekomst waarin geen onschuldige kinderen sterven, waarin steden niet worden gebombardeerd, en waarin teleurstelling het niet wint in de hoofden van mensen.

Aankomende zaterdag...

...zing ik het volkslied van Oekraïne tijdens het Earth Hour evenement van X. Dat gaat over hoop, vertrouwen in het goede en de strijd tegen het kwade, factoren die uiteindelijk de enige weg zijn naar vrijheid. Wat daar het meest aan bijdraagt is een open geest.. Als je de waarheid kunt onderscheiden van een massa propaganda, als jij die persoon bent die bereid is om je naaste te helpen, doe je al heel veel. Het goede moet een ijzeren vuist maken in een fluwelen handschoen om diegene te beschermen die het moeilijk heeft.

Het goede moet een ijzeren vuist maken in een fluwelen handschoen om diegene te beschermen die het moeilijk heeft.

Daria Nikulina

Sportdocent en Medewerker Logistiek en Productie bij X.