Jörgen Langedijk

"Ik ben van nature graag dienstbaar."

Ik ben opgegroeid...

...in Heiloo, in Noord-Holland. Toen ik achttien was, verhuisde ik naar Delft voor mijn studie Industrieel Ontwerpen. Tijdens mijn studie werkte ik in zowel restaurants als kroegen. Daarnaast deed ik freelance werk als animator en illustrator. Door mijn gebrek aan interesse in mijn studie, mijn korte aandachtsboog en het feit dat ik werken leuker vond dan studeren stopte ik na anderhalf jaar met studeren.

In de jaren daarna...

...bleef ik in kroegen werken terwijl ik mijn aandacht vooral richtte op mijn werkzaamheden als ZZP’er. Door de kredietcrisis in 2008 besefte ik hoe kwetsbaar ik als ZZP’er was. Ik was destijds 38 en verloor door financiële moeilijkheden mijn appartement in het centrum van Delft. Dat was een enorme klapper. Om meer zekerheid te hebben ging ik op zoek naar een parttime baan. Uiteindelijk kwam ik in 2014 bij X terecht, in een functie die goed bij me past.

Ik ben van nature...

...graag dienstbaar. Docenten en studenten komen vaak naar me toe met een vraag over de apparatuur of een klein probleem, en dan heb ik vaak een antwoord of oplossing voor ze. Ervoor zorgen dat een band een vervangende versterker krijgt, of een tv-scherm repareren voor de salsavereniging, dat soort zaken. Ik krijg er een lach en dankbaarheid voor terug, en dat geeft me een fijn gevoel.

Want het zijn immers...

...de kleine dingen in het leven die het verschil maken, vind ik in ieder geval. Rond mijn dertigste ben ik drie jaar in een erg zware depressie terechtgekomen. Dankzij de steun van mijn dierbaren ben ik daar weer uitgeklommen. In die periode heb ik geleerd dat alleen iets vriendelijks zeggen of iemand een hand reiken zonder daar bijbedoelingen bij te hebben al waardevol kan zijn voor een ander. Zo sta ik in de wereld.

Want het zijn immers de kleine dingen in het leven die het verschil maken, vind ik in ieder geval.

Jörgen Langedijk

Programme Officer Logistiek