Jacqueline Klaver

"Eén les die met name is blijven langen is hoe belangrijk het is om ervoor open te staan om van zo veel mogelijk verschillende mensen te leren. Voor hetzelfde geld heeft één van die mensen die ene gouden tip die jij nodig hebt."

Hoe ik zo ver...

...ben gekomen dat ik een squat van 173kg, bench van 75kg, en deadlift van 190kg wegdruk? Door er hard voor te trainen, met een hele goede coach. Mijn coach heeft er altijd naar gestreefd om mij te helpen mijn volle potentieel te bereiken door het juiste trainingsprogramma voor mij samen te stellen.

In het verleden...

...vond ik de combinatie van studeren en powerlifting-topatleet zijn tijdens de examenweken moeilijk. In het begin speelde ik ook veldhockey, maar dat was af en toe te veel. In de loop der jaren heb ik geleerd dat ik het beste presteer wanneer ik twee dingen tegelijk doe. Op dit moment is dat afstuderen en het voorbereiden op mijn volgende wedstrijd.

Ik ben lid...

...van de krachtsportvereniging IJzersterk. Deze vereniging traint bij X, en is de reden waarom ik me destijds heb ingeschreven voor mijn eerste powerlift-wedstrijd. Ik heb enorm veel van ze geleerd over techniek en presteren. Eén les die met name is blijven langen is hoe belangrijk het is om ervoor open te staan om van zo veel mogelijk verschillende mensen te leren. Voor hetzelfde geld heeft één van die mensen die ene gouden tip die jij nodig hebt.

Samen met...

...mijn kennis /coach kocht ik wat trainingsmateriaal zodat ik tijdens de lockdown thuis kon trainen. Het was niet ideaal: ik durfde bijvoorbeeld geen deadlifts te doen omdat ik bang was dat ik door de oude houten vloer heen zou zakken en bij de onderburen terecht zou komen. We moesten dus creatief zijn in het opstellen van mijn trainingsprogramma, zodat ik toch nog het meeste uit elke workout kon halen.

Het West-Europese Kampioenschap...

...wordt begin september gehouden, en ik doe eraan mee. De doelstelling is om tot dan zo veel mogelijk te groeien en ervoor te zorgen dat ik op de dag zelf op mijn allerbest ben. Naast een goede prestatie neerzetten wil ik me ook graag kwalificeren voor het Europees Kampioenschap. Ik hou van winnen, het geeft me een hoop energie. Ik weet dat ik er hard voor gewerkt heb. En wanneer tijdens een wedstrijd alles goed gaat, voel ik me enorm zelfverzekerd en onverslaanbaar!

In de loop der jaren heb ik geleerd dat ik het beste presteer wanneer ik twee dingen tegelijk doe.

Jacqueline Klaver

Masterstudent Werktuigbouwkunde en Topatleet Powerlifting