Marthe Meskers

“Muziek spreekt wanneer woorden tekortschieten. Muziek brengt mensen in een bepaalde stemming, waardoor je een gevoel met anderen kunt delen zonder woorden."

Toen ik...

...naar Delft kwam, had ik nog nooit in een symfonieorkest gespeeld, terwijl ik dat wel graag wilde.  Ik deed auditie voor het orkest van Krashna Musika, wat voor mij de opstap was naar de wereld van symfonische muziek. En inmiddels ben ik drie avonden per week aan het trompetspelen of zingen bij X, en misschien zelfs wel vaker!

Muziek spreekt...

...wanneer woorden tekortschieten. Muziek brengt mensen in een bepaalde stemming, waardoor je een gevoel met anderen kunt delen zonder woorden. Je kunt er ontspannen van raken, of blij, of het kan je veel energie geven. Als groep muziek maken of ernaar luisteren heeft op iedereen dat effect, en dat is geweldig!

Muziekmaken is voor mij...

...ook een manier om contact te maken met anderen. Je kunt andere mensen bereiken door muziek te maken, letterlijk en figuurlijk. Je ontmoet mensen als je in verschillende muziekgezelschappen speelt. En via je stem of je instrument heb je bijna overal een mogelijkheid om je bij een gezelschap aan te sluiten. Er ontstaan vriendschappen als je samen een stuk speelt, een concert geeft of op tournee gaat.

Ik heb me...

...onder meer voorgenomen om een betere zangeres te worden en om piano te leren spelen, naast trompet. Bij X heb je volop mogelijkheden om te oefenen in de muziekruimtes en om lessen te nemen waardoor je als muzikant kunt groeien. Er zijn enorm veel verschillende activiteiten bij X. Als je erover nadenkt, is het best bijzonder dat je alles op één plek kunt vinden, of het nou hockey is, of salsa, of schilderen of klassieke zang. Ik vind het leuk en inspirerend dat je daardoor in aanraking kunt komen met andere disciplines dan die van jezelf.

Je kunt andere mensen bereiken door muziek te maken, letterlijk en figuurlijk.

Marthe Meskers

Orkestlid van Krashna Musika