Iris Moes

"Door een routine in stand te houden, houd ik mezelf productief. En de lichaamsbeweging helpt me absoluut om mentaal met de situatie om te gaan!"

Ik ben al...

...sinds mijn eerste jaar als student regelmatig bij X over de vloer. X stond toen nog bekend als Sport en Cultuur, het gebouw werd nog verbouwd. In het begin deed ik alleen mee met de groepslessen, maar al snel ontdekte ik de fitness. Doordat de fitness om 7 uur ’s ochtends opent, ging ik regelmatiger trainen.

Het was een opluchting...

...voor me toen het na de lockdown weer mogelijk was om in de fitnessruimte te trainen. Er zijn veel maatregelen  bij X, en de fitnessmomenten zijn erg populair. Daarnaast is het uur dat je ervoor krijgt soms te kort voor een volledige workout. Toch ben ik blij dat het mogelijk is om te trainen, en het is fijn om weer bekende gezichten tegen te komen tijdens de fitness in de vroege ochtend.

Vorig jaar...

...ben ik bestuurslid geworden van de Sport- en Cultuur Verenigingen Raad (SCVR) . Het bestuur van de SCVR bestaat uit zes studenten. De SCVR komt op voor en bewaakt het contact en de samenwerking tussen X TU Delft en alle met X verbonden sport- en cultuurverenigingen.

Een bestuursjaar...

...tijdens corona is absoluut een uitdaging. Het was om te beginnen al een uitdaging omdat wij het eerste SCVR-bestuur waren. Maar net als veel anderen moesten we ook nog eens onze workflow aanpassen vanwege corona. Desondanks heb ik in dat jaar veel vaardigheden opgedaan op het gebied van communicatie. Ik zag de mogelijkheden die de SCVR biedt, en heb daarom besloten om ook dit jaar bestuurslid te blijven. Ondanks dat alles online plaatsvindt, voel ik me nog steeds lid van een bestuur met fijne en enthousiaste bestuursleden, en voel ik me thuis minder geïsoleerd. Naast het bewaken van het contact tussen X en de verenigingen is ons doel dit jaar om het bewustzijn over ons bestuur onder de studenten die regelmatig bij X komen te vergroten.

Het thuis studeren...

...en het afstand houden heeft het mogelijk gemaakt om regelmatig naar de fitness te gaan, doordat ik niet hoef te reizen voor mijn stage. Door een routine in stand te houden, houd ik mezelf productief. En de lichaamsbeweging helpt me absoluut om mentaal met de situatie om te gaan!

Ik ben al sinds mijn eerste jaar als student regelmatig bij X over de vloer.

Iris Moes

Masterstudent Technical Medicine