Antony Valiaveetil

"Mijn belangrijkste uitgangspunt bij het studeren aan de TU Delft was om ervoor te zorgen dat het een investering zou zijn in mijn algehele levensontwikkeling. Dus lichaam, geest, én carrière."

Mijn belangrijkste uitgangspunt...

...bij het studeren aan de TU Delft was om ervoor te zorgen dat het een investering zou zijn in mijn algehele levensontwikkeling. Dus lichaam, geest, én carrière. Daarnaast verheugde ik me er erg op om in Nederland hockey te spelen, want op mijn middelbare school en in mijn geboortestad (Bangalore) in India is die sport zo’n beetje een aparte religie.

Studeren tijdens corona...

...was moeilijk, want ik ben erg afhankelijk van de motivatie en energie die ik van de mensen om me heen krijg. Door de coronamaatregelen was dat bijna onmogelijk, en we konden ook nog eens niet sporten, wat het nog moeilijker maakte. Door naar verschillende steden in Nederland te fietsen vond ik in die eenzame maanden toch nog een fijne vorm van verlichting. Het in mijn eentje op de fiets zitten zorgde voor zelfbeschouwing, en dat was hoognodig. Toen de maatregelen werden opgeheven ging X weer een stuk beter functioneren. Dat was echt een zegen, daar ben ik heel dankbaar voor.

Ik voel me...

...het meest verbonden met de mensen om me heen wanneer ik geen slaaptekort heb en kan bijdragen aan de groep, de maatschappij. Dit is ook heel merkbaar als ik niet met mijn gedachten bij mijn studie ben, en de beste manier om me weer levend te voelen is om te sporten of fietsen totdat ik moe ben. Ik geloof dat verbinding de taal overstijgt, en dat zie ik ook in de bijzondere band die ik heb met mijn teamgenoten bij S.H.C. Scoop – Heren Zes. Ik geniet van gezonde rivaliteit: het motiveert me om elke dag een beter mens te zijn, als keeper en als persoon.

Nu dat alles...

...langzamerhand weer normaal wordt, voel ik me fantastisch. Ik kan eindelijk weer hockey spelen, en ik voel me alleen nog onrustig omdat ik het gevoel heb dat ik niet genoeg sport. Maar rekening houdend met de tijd en middelen die ik heb, ben ik op dit moment echt aan het genieten. Ik verheug me er wel op om weer zaalvoetbal en Floorbal uit te proberen.

Ik geniet van gezonde rivaliteit: het motiveert me om elke dag een beter mens te zijn, als keeper en als persoon.

Antony Valiaveetil

Masterstudent Management of Technology