Pepijn Kooij

"Ik werk in een team dat zich richt op het maken van programma’s over allerlei verschillende onderwerpen, zoals politiek, gezondheid, cultuur of duurzaamheid."

Ik ging vroeger...

...naar de sportschool, heb meegedaan aan een paar evenementen, en samengewerkt met X in het organiseren van de tweede editie van het Fermentatiefestival voordat ik hier kwam werken. Maar via een goede vriend die hier voorheen als studentenprogrammamaker werkte (nog bedankt, Mees!) kwam ik hier bij X terecht.

Ik werk...

...in een team dat zich richt op het maken van programma’s over allerlei verschillende onderwerpen, zoals politiek, gezondheid, cultuur of duurzaamheid. De evenementen kunnen ook zo’n beetje alle vormen aannemen, dus ik heb best wat vrijheid in het opstellen van het programma. We hebben eerder bijvoorbeeld een politiek debat met studenten georganiseerd, waarbij elke student moest uitkomen voor de mening van een partij waar hij of zij níet achter stond, om zo te leren de mening van anderen te onderzoeken.

Van alles...

...wat ik georganiseerd heb, ben ik nog het meest trots op de “Let’s talk about X” podcast (LTAX), want dat voelt echt als óns project (ik organiseer het met vier andere studenten). We bedenken onderwerpen, nodigen gasten uit, en hosten de show ook zelf.

Sinds ik...

...bij X ben begonnen (in oktober 2020) hebben we ernaar gestreefd om LTAX coronaveilig in te richten. Tot op dat moment was het een evenement met een expert en een nabespreking. Met Zoom gaat dat echter niet zo makkelijk. Toen kwam het idee om over te stappen op een heel populair medium: de podcast.

We bedachten...

...dat het voor de laatste aflevering van de podcast leuk zou zijn om terug te kijken op het afgelopen jaar en te voorspellen hoe het komende jaar eruit zou zien, aangezien het zo’n uitzonderlijk jaar is geweest. En wie zou daar meer geschikt voor zijn dan de baas van de TU Delft, Tim van der Hagen?

Het gesprek met hem...

...was heel interessant, aangezien hij bekend is met het reilen en zeilen van wat er allemaal gebeurd is op het hogere niveau, wat wij als studenten niet echt meekrijgen. Wij kunnen daardoor wat bevooroordeeld of kortzichtig zijn wanneer we het met bepaalde maatregelen niet eens zijn, terwijl we de andere kant van het verhaal niet kennen. Ik was erg trots om met iemand die op zo’n hoog niveau zit te kunnen praten. Ik en Iris, de co-host, waren erg blij dat hij tijd voor ons kon en wilde vrijmaken.

Ik was erg trots om met iemand die op zo’n hoog niveau zit te kunnen praten.

Pepijn Kooij

Masterstudent LST en Management of Technology en Studenten Programmamaker bij X