Marieke en Luc

"Ik zag dat X nu ook Tuinieren aanbiedt, en dat had meteen mijn interesse. Ik geloof namelijk dat het weten hoe je je eigen groente verbouwt in de toekomst waardevolle kennis zal blijken."

Broers en zus...

...Marieke (promovendus Wiskunde), Luc (promovendus Lucht- en Ruimtevaarttechniek) en Bart tuinieren samen bij de Campus Farm. Ze huren 1/3 bed en verbouwen daarop rabarber, paprika’s, tomaten, verschillende kruiden en zelfs zeekraal. ⁠

Luc:

"Ik zag dat X nu ook Tuinieren aanbiedt, en dat had meteen mijn interesse. Ik geloof namelijk dat het weten hoe je je eigen groente verbouwt in de toekomst waardevolle kennis zal blijken. Tuinieren bij de Campus Farm lijkt me een leuk begin daarin."

Marieke:

"Normaliter bekommer ik me niet zo om het weer, maar nu merk ik dat als het een tijdje niet heeft geregend, ik bij mezelf ga denken dat een beetje water wel goed zou zijn voor de planten. Het is leuk om dingen te verbouwen die je zelf kunt eten. Tuinieren bij X is een goede proef voor later, dan gaan we misschien echt op wat grotere schaal verbouwen.”

Luc:

"Het hebben van een eigen tuin is voor mij belangrijk als het gaat om voeding, kwaliteit, smaak en oorsprong. Wij eten al van kinds af aan biologisch, dus daar zijn we aan gewend.”

Marieke:

"Ik geniet echt van tuinieren. Ik loop gewoon een beetje rond, geef de planten water en kijk ernaar. Soms zijn er ook andere mensen waar je een praatje mee kunt maken. Dat maakt tuinieren heerlijk ontspannend.”

Zou je...

...de Campus Farm aan anderen aanraden? Beide: “Ja, het is een hele leuke hobby. Misschien levert het je wat zorgen op: groeit mijn plant wel goed? Maar uiteindelijk is het fijn om buiten te zijn, geeft het voldoening als je tuin lekker groeit, en je houdt er nog wat aan over ook! Je studie kan best intensief zijn, dus het is fijn om hier af en toe je hoofd rust te kunnen geven en met iets anders bezig te zijn.”

Tuinieren bij X is een goede proef voor later, dan gaan we misschien echt op wat grotere schaal verbouwen.

Marieke en Luc

Promovendus Wiskunde en Promovendus Lucht- en Ruimtevaarttechniek