Vicky Toellner

"Eerlijk gezegd had ik ook wel eens geen zin om te gaan, of dacht ik soms dat ik beter andere dingen zou kunnen doen. Maar uiteindelijk levert het me altijd iets op als ik even de tijd neem om me op mijn welzijn te focussen."

Bij X...

...sta ik meestal achter de balie, waar ik werk als host. Daarnaast vind ik het leuk om workshops voor mentale gezondheid te ontwikkelen en te geven, die worden sinds kwartaal 2 ook gehouden in X.

hii (@we.say.hii)...

...is een initiatief van en voor studenten dat begon met het idee om methodes voor creatieve facilitatie te combineren met die voor positieve psychologie, om gesprekken te stimuleren over hoe het met iedereen gaat. Sindsdien is Hii blijven groeien: we hebben inmiddels vier geweldige nieuwe facilitators in ons team en bereiken studenten op de hele campus.  We zien dat veel studenten iets willen doen aan hun mentale gezondheid en contact zoeken met anderen, maar ze missen een prettige en open omgeving die dat mogelijk maakt. Daarom is Hii van en voor studenten. De workshops van Hii bieden een laagdrempelige en veilige plek om in een peer-to-peergroep onderwerpen op het gebied van mentale gezondheid te bespreken. 

Deelnemers zeggen...

....dat ze het waardevol vinden dat ze hier tijd en gelegenheid krijgen om hun verhalen met elkaar te delen, van elkaar te leren en zelf te bedenken hoe ze dingen willen aanpakken. Je hoeft geen ‘probleem’ te hebben om aan een workshop mee te doen, en je hoeft ook niet alles op te lossen. Met Hii hopen we alleen maar dat het gewoner wordt om over mentale gezondheid te praten in het dagelijks leven. En X is daar een geweldige plek voor! Als je zin hebt om even stoom af te blazen, nieuwe mensen wil leren kennen of gewoon even wil kletsen, kun je je inschrijven voor een ticketuur voor een Hii-workshop. 

Eerlijk gezegd...

...had ik ook wel eens geen zin om te gaan, of dacht ik soms dat ik beter andere dingen zou kunnen doen. Maar uiteindelijk levert het me altijd iets op als ik even de tijd neem om me op mijn welzijn te focussen.

Het is Wereldcomplimentendag...

...vandaag. We vinden het soms eng om complimenten te geven (en te ontvangen), net als we het soms moeilijk vinden om te zeggen hoe het echt gaat. Als host en als facilitator bij Hii vind ik het erg belangrijk om oog te hebben voor kleine dingen en daar van te genieten. Dus accepteer je kwetsbaarheid en ga ervoor; wie weet maak je iemands dag helemaal goed!

hii (@we.say.hii) is een initiatief van en voor studenten dat begon met het idee om methodes voor creatieve facilitatie te combineren met die voor positieve psychologie, om gesprekken te stimuleren over hoe het met iedereen gaat.

Vicky Toellner

Masterstudent Design for Interaction, Host bij X en Facilitator bij Hii