Marlijn Helder

"Wat als je je helemaal vrij voelt om te uiten wie je bent, hoe je je voelt en hoe jij denkt dat je eruit zou moeten zien als je dat innerlijke beeld op je buitenkant zou projecteren?"

Ik organiseer...

...volgende week ‘Your Face, Your Canvas’ tijdens de Free Try-Outs. De maatschappij verwacht vaak dat we ons op een bepaalde manier gedragen en er op een bepaalde manier uitzien. Wat als je je helemaal vrij voelt om te uiten wie je bent, hoe je je voelt en hoe jij denkt dat je eruit zou moeten zien als je dat innerlijke beeld op je buitenkant zou projecteren?  

Als je meedoet...

...aan Your Face, Your Canvas kun je een deel van jezelf te laten zien waar je anders misschien moeilijk over praat. Je gebruikt je gezicht als een canvas en schildert op de buitenkant hoe jouw binnenkant er volgens jou uitziet. Je kunt dat beeld van je binnenste ook lang daarna nog met anderen delen, want de fotografiedocent van X neemt daarvoor en daarna een portret van je.

Het is volgens mij...

....heel erg belangrijk dat we niet alleen accepteren wie we zijn, maar dat we ons ook vrij voelen om dat aan anderen te laten zien, om onszelf in onze kracht te voelen. Kunst is voor mij de ideale manier om dat te doen, of dat nou is door muziek te maken, te tekenen of toneel te spelen. Ik ben al mijn hele leven muzikant en ik heb altijd het gevoel gehad dat ik echt mezelf was als ik zo communiceerde.

Als ik zou moeten kiezen...

...welke kleur ik diep van binnen ben, dat zou ik blauw en groen kiezen. Ik lijk altijd energiek en extravert, en daar zouden rood en geel goed bij passen, maar van binnen voel ik meer een afstand tot situaties en ben ik kalm en rationeel (blauw) en ben ik heel betrokken bij de mensen om me heen (groen).

Het is volgens mij heel erg belangrijk dat we niet alleen accepteren wie we zijn, maar dat we ons ook vrij voelen om dat aan anderen te laten zien, om onszelf in onze kracht te voelen.

Marlijn Helder

Programmamaker X TU Delft⁠