Bertram Treling

"Ik stap naar voren wanneer andere een stap achteruit doen. Mensen behandelen, ze kalmeren, pijnverlichting bieden en orde scheppen in de chaos: daar geniet ik echt van."

Ik ben...

...de eigenaar van Lifesavers. Mijn bedrijf houdt zich onder andere bezig met het bieden van eerste hulp bij X, verreweg de leukste plek om eerste hulp te bieden! Niet alleen omdat het een prachtig en volledig ingericht complex is, maar ook omdat er allerlei verschillende studenten komen om zichzelf op allerlei verschillende manieren fysiek en mentaal uit te dagen. En als er onverhoopt iets fout gaat, dan staan de Lifesavers klaar om de situatie deskundig op te lossen. Lifesavers bij X bestaat uit een team van ongeveer 12 deskundige levensredders, waaronder Charlotte, Marije en Christy. Op de vraag wat zij het meest waarderen aan hun baan hadden ze het volgende te zeggen. 

Charlotte:

"Ik vind het fijn om de student die soms in paniek is, bijvoorbeeld na een ongelukkige botsing, te helpen kalmeren en weer op hun gemak te stellen zodat ze hun wedstrijd of training veilig kunnen voortzetten. Op dat soort momenten draag je echt bij aan de sfeer bij X.”

Marije:

"Het contact met de studenten, de gesprekken, en natuurlijk de hulp die ik kan bieden wanneer iemand dat nodig heeft, dat is echt het fijnste aan mijn baan.”

Christy:

"Mijn mooiste herinnering had te maken met een jongen die ik al kende van voetbal. Ik was een wedstrijd aan het volgen toen hij de elleboog van een tegenstander op zijn neus kreeg. Ik controleerde zijn vitale functies en natuurlijk ook zijn neus. Een paar maanden later kwam ik hem in de stad tegen. Hij vertelde dat zijn neus inderdaad gebroken was, en wat voor behandeling hij had gekregen. Naderhand bedankte hij me voor de hulp. Dat maakt het werk zo mooi: je helpt mensen zo snel mogelijk aan de juiste ondersteuning.”

Wat ik zelf...

...het mooiste vind aan mijn werk is dat ik een bijdrage kan leveren in medische (nood)situaties waarbij mensen hulp nodig hebben, omdat ze zelf niet weten wat ze moeten doen of het niet meer zelf kunnen. Ik stap naar voren wanneer andere een stap achteruit doen. Mensen behandelen, ze kalmeren, pijnverlichting bieden en orde scheppen in de chaos: daar geniet ik echt van.”
 

Ik vind het fijn om de student die soms in paniek is, bijvoorbeeld na een ongelukkige botsing, te helpen kalmeren en weer op hun gemak te stellen zodat ze hun wedstrijd of training veilig kunnen voortzetten.

Bertram Treling

Eigenaar Lifesavers