Tjeerd Commijs

"Als ik alles heb gegeven, ben ik met elk resultaat tevreden."

Ik doe mee...

...aan de NSK Weg omdat ik het leuk vind om met andere studenten hard te lopen en om door hen te worden uitgedaagd. Ik merk altijd dat je net een beetje harder kunt lopen als je met andere mensen loopt dan in je eentje. Het is leuk om jezelf tijdens een wedstrijd te kunnen vergelijken met anderen die er ook helemaal voor gaan. 

Ik bereid me niet...

...speciaal voor op deze race. Ik vind het eigenlijk gewoon leuk om te bewegen en actief te zijn. Ik probeer dat ongeveer vijf keer per week te doen. Ik doe minstens twee keer per week een wat intensievere looptraining bij D.S.A.V. Dodeka. En daarnaast ga ik zo'n drie keer per week zelf hardlopen of fietsen. Ik vind het ook leuk om af en toe spontaan met vrienden een fietstochtje te maken of een potje te voetballen. 

Ik vind hardlopen...

....ontspannend en uitdagend. Aan de ene kant is het fijn om buiten te lopen met anderen. En aan de andere kant is het een uitdaging om de grenzen van je vermoeidheid te verleggen, met de welbekende ‘runner’s high’ als beloning. En het is leuk om achteraf te merken dat je sneller wordt en dus eigenlijk iets nieuws aan het leren bent. Ik hoef geen record te lopen tijdens de NSK Weg. Als ik alles heb gegeven, ben ik met elk resultaat tevreden.

Ik doe mee aan de NSK Weg omdat ik het leuk vind om met andere studenten hard te lopen en om door hen te worden uitgedaagd.

Tjeerd Commijs

Student Aerospace Engineering