Steven Thans

"Je geest is het krachtigste hulpmiddel dat je hebt, en het is gratis en natuurlijk."

Ik werk...

...binnen X bij een afdeling genaamd Systems. We hebben verschillende takken. Daarvan is Event Production er één. Samen met mijn collega’s faciliteer ik allerlei evenementen in het gebouw van X, de TU Delft Campus en de stad Delft.

Ik rook al...

...sinds mijn veertiende. Het begon met een paar sigaretten, daarna ging ik over op shag, toen weer terug naar sigaretten, en de afgelopen paar jaar rookte ik makkelijk een pakje per dag weg. Bij elkaar opgeteld rook ik al 17 jaar, dus meer dan de helft van mijn leven. Dat is toch van den zotte? Des te meer reden om te stoppen met deze relatie.

Ik ben me volledig bewust...

...van het rookverbod op de Campus vanaf 1 augustus. Dat was nog een trigger om een einde te maken aan de vreemde behaaglijkheid van deze ongezonde gewoonte. Ik ben van de ene op de andere dag gestopt met roken, alhoewel ik er wel al jaren over aan het denken ben geweest. Dit jaar zijn er voor mij een aantal zaken veranderd, en ik heb gemerkt dat die veranderingen ook een nieuw soort keuzes en kansen met zich mee hebben gebracht.

Ze zeggen...

...dat je reukvermogen beter wordt en je makkelijker gaat ademen… Ik merk er zelf niets van. Ik weet waarom ik deze keuzes heb gemaakt, en hoe het een verandering van levensstijl betekent. Ik onderschat het niet: het betekent meer dan gewoon vaarwel zeggen tegen een sigaret. Je hele leven wordt er anders door. Denk eens aan al die keren dat je een sigaret opsteekt: waarom? Gewoon om iets te doen te hebben, voor een gevoel van gezelschap? Als je ermee akkoord gaat om beslissingen te nemen op basis van je overtuigingen in plaats van je irrationele emoties, is het makkelijker dan je denkt. Je geest is het krachtigste hulpmiddel dat je hebt, en het is gratis en natuurlijk.

De coronatijd...

...is het perfecte moment om te stoppen met roken! Alles voelt anders, dus dan kun je net zo goed de manier waarop je dingen doet veranderen. Ik drink nog steeds elke ochtend koffie, maar nu zonder de onnodige verslaving die eraan hangt. Ik ben geen gram aangekomen, terwijl ik (nog) niet sport. Wees niet bang! Het is maar eventjes onwennig, en echt de moeite waard.

Ik ben van de ene op de andere dag gestopt met roken, alhoewel ik er wel al jaren over aan het denken ben geweest.

Steven Thans

Logistiek Medewerker bij X