Willem Tuyn

"Beweging is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je hoofd."

Ik werk al...

...sinds 1985 bij wat nu X heet. Ik begon bij het Sportcentrum als honkbal- en softbaldocent, maar werd uiteindelijk gevraagd om ook met boksen te beginnen. Onderhand ben ik de vaste boksdocent.

Ik zie doceren...

...als een soort opvoeden. Ik kom in de lessen die ik geef veel verschillende mensen uit veel verschillende landen tegen, die samenkomen en één worden. Door samen te werken en op elkaar te moeten vertrouwen hebben ze niet alleen plezier, maar leren ze ook waardevolle samenwerkingsvaardigheden.

In de loop der jaren...

...is het allemaal een stuk professioneler geworden. Het was vroeger allemaal een stuk informeler, maar dat paste ook bij de kleinere schaal destijds. Je mist soms wel het oude ons-kent-ons-gevoel, maar het betekent ook dat we nu met veel meer mensen lesgeven en een breder programma kunnen aanbieden.

Voor mij persoonlijk...

...is deze coronaperiode erg intens. Door mijn gezondheid val ik in de risicogroep en moet ik dus extra oppassen, hoe gezond ik ook leef. Ik weet mezelf vooral op de been te houden door positief te blijven en vooruit te blijven kijken. Vooral door te focussen op wat er nog wél kan. Routine is in feite een kwestie van wilskracht en doorzettingsvermogen. Niet altijd even makkelijk, maar wel nodig. Bijvoorbeeld: maak een planning voor jezelf, schrijf hem op en houd je er zo veel mogelijk aan. En maak het niet te moeilijk voor jezelf, breek het op in kleine doelstellingen.

Mijn tip aan jou...

...zou zijn: blijf actief, en blijf bewegen. Iedereen kan iets doen, zelfs al is het maar iets kleins. Beweging is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je hoofd. En in deze tijden is dat belangrijker dan ooit.

Door samen te werken en op elkaar te moeten vertrouwen hebben ze niet alleen plezier, maar leren ze ook waardevolle samenwerkingsvaardigheden.

Willem Tuyn

Boksdocent bij X