Olivier van Bon

"Ik ben er wel een beetje zenuwachtig voor, omdat ik helemaal geen ervaring heb met optredens. De reden dat ik toch het podium opga, is dat ik plezier wil hebben met iets dat buiten mijn comfortzone ligt."

Mijn naam is Olivier...

...en ik werk als host bij X. Op het moment ben ik mijn masterthesis in Aerospace Engineering aan het afronden. Als afleiding ben ik saxofoonlessen gaan nemen bij onze docent Wim. Ik had nog nooit saxofoon gespeeld, maar ik kan wel een beetje gitaar spelen. Ik vind het ook leuk om te zingen en ik had in kwartaal 1 zangles van Marvin. Dat vond ik eerlijk gezegd een stuk spannender dan saxofoonles. Ik heb bij allebei veel geleerd en ik ben van plan om dat ook te laten horen tijdens de Presentation Nights. 

Ik kijk ernaar uit...

...om een bossanova-klassieker te spelen: The Girl from Ipanema van Antônio Carlos Jobim. Ik heb een paar vrienden uitgenodigd en natuurlijk ook mijn hostcollega’s. Ik ben er wel een beetje zenuwachtig voor, omdat ik helemaal geen ervaring heb met optredens. De reden dat ik toch het podium opga, is dat ik plezier wil hebben met iets dat buiten mijn comfortzone ligt. Het is eng, maar ik denk (of ik hoop, eigenlijk) dat het ook iets is waar ik met een goed gevoel op terug zal kijken. Ik vind de Presentation Nights zo leuk omdat de lat voor mijn gevoel niet heel hoog ligt. 

Er zijn veel mensen...

....van de TU Delft die aan iets nieuws beginnen, of dat nou dansen is, of muziek maken of iets anders. Het ziet er altijd uit alsof je gewoon laat zien wat je hebt geleerd aan een publiek dat niet al te hoge verwachtingen heeft, en dat weet dat veel van de mensen die optreden met iets nieuws zijn begonnen. Het lijkt me dat dat een veilig en bevrijdend gevoel geeft. Ik hoop ook dat jullie zo’n soort publiek voor mij zijn!

In de komende weken...

...probeer ik zoveel mogelijk te oefenen, naast het schrijven van mijn thesis. Ik weet dat er veel mensen zijn die daarmee worstelen, het kan heel uitputtend en stressvol zijn. Voor mij hielp het om afleiding te zoeken als het me allemaal te veel werd. En dat was voor mij om een instrument te leren spelen.

Ik vind de Presentation Nights zo leuk omdat de lat voor mijn gevoel niet heel hoog ligt.

Olivier van Bon

Host X TU Delft⁠