Lotte Bryan

"Er is geen betere druk dan sociale druk om te gaan sporten, en het is nog gezellig ook! En bedenk je dat je studententijd de beste tijd is om jezelf helemaal opnieuw uit te vinden. Dus heb je altijd al iets nieuws willen proberen? Dan is X de uitgelezen plek om dit te gaan doen."

Ik ben in 2015...

......komen studeren aan de TU Delft. Toen heette X nog Sport en Cultuur en hadden ze ook aparte abonnementen. Ik besloot een sportabonnement te nemen, en met een groepje vrienden zijn we elke woensdag heel braaf om 17:00 naar de HIIT les gegaan. Ik miste het echter enorm om me met muziek bezig te houden, dus het was voor mij fantastisch toen Sport en Cultuur samen vielen onder de noemer X en alles in een abonnement werd gegoten. Het stelde me in staat om mijn hele studententijd te kunnen ontspannen in hobby’s waar ik al van hield, zoals fitnessen en tennissen, maar daarnaast ook nieuwe kanten van mezelf te ontdekken en te ontwikkelen. Daar ben ik X dankbaar voor, en het heeft mijn studententijd enorm verrijkt.

 

Ik heb iets meer dan vijf jaar de mazzel gehad...

...om bij X als host te werken. Het leukste aan achter de balie werken is het team mensen waar je je shifts mee samen doet. De meest memorabele avond die ik mee heb gemaakt was de avond dat de allereerste coronalockdown begon. De lockdown werd om 20:00 ’s avonds aangekondigd vanuit de overheid, en er is toen besloten om X ook meteen te sluiten. Het was erg hectisch en iedereen had vragen bij de balie waar wij absoluut geen antwoord op hadden. Maar dat is zeker een avond om nooit meer te vergeten!

Afgelopen december...

...heb ik de master Applied Mathematics afgerond. Nu zoek ik na een lange vakantie rustig naar een volgende baan. In de tussentijd ben ik aan de slag gegaan achter de schermen bij X, bij het communicatie team. Ik vind het enorm leuk en gezellig om de organisatie op deze manier te leren kennen. Hetgeen wat me het meeste verbaast is hoe veel er eigenlijk aangeboden wordt. Het is een enorme gezamenlijke inspanning om dat te stroomlijnen, en het is interessant om meer te ontdekken over hoe dat in zijn werk gaat. Ik hou me onder andere bezig met de website content, en ik kan je zeggen dat het niet meevalt om 150 verschillende aanbodpagina’s up to date te houden!

Ik ben altijd al een hobby-hopper geweest...

...en vind het enorm leuk om verschillende dingen te proberen, van zeefdrukken tot Zumba. Hetgeen waarbij ik het meest uit mijn comfort zone gestapt ben was toen ik me inschreef voor de cursus jazzballet. Mijn danservaring was op dat moment, toen het me gevraagd werd: ‘ik speel vaak Just Dance op de Wii en ga wel eens naar een feestje’. Maar die cursus is een van de leukste dingen geworden die ik ooit op X gedaan heb, en ik doe hem ondertussen al voor de derde keer. Het is een fantastisch manier om energie op te laden (broodnodig tijdens je afstuderen en tijdens het zoeken naar een baan) en de docent is een van de meest vrolijke mensen die ik ooit ontmoet heb!

Mocht je net nieuw zijn in Delft...

...welkom! En ben je nog een beetje verdwaald in al het aanbod van X, maak je dan geen zorgen, want dat was ik ook. Begin met iets waar je je comfortabel bij voelt, en ga vanaf daar verder ontdekken. Verder had ik ook een appgroepje met wat vrienden waarmee we ongeveer elk ticketuurtje wel een keer geprobeerd hebben. Er is geen betere druk dan sociale druk om te gaan sporten, en het is nog gezellig ook! En bedenk je dat je studententijd de beste tijd is om jezelf helemaal opnieuw uit te vinden. Dus heb je altijd al iets nieuws willen proberen? Dan is X de uitgelezen plek om dit te gaan doen.

Foto credits: Suzanne Oskam

Ben je nog een beetje verdwaald in al het aanbod van X, maak je dan geen zorgen, want dat was ik ook. Begin met iets waar je je comfortabel bij voelt, en ga vanaf daar verder ontdekken.

Lotte Bryan

Graduate Student Applied Mathematics en Communication Assistant bij X