Tigran Mkhoyan

"Wat ik het leukst vind aan sieradenontwerp is dat je met je handen werkt, en dat je in één project gebruikmaakt van verschillende technieken."

Ik ben het meest bekend...

...om mijn ontwerpen voor (draagbare) sieraden en maskers (kunstobjecten). Mijn favoriete ontwerp was een masker van brons, zilver en koper dat uit meerdere lagen was opgebouwd. Wat ik het leukst vind aan sieradenontwerp is dat je met je handen werkt, en dat je in één project gebruikmaakt van verschillende technieken. En vaak is het resultaat ook iets dat je kunt dragen, dus kun je het aan iemand cadeau doen of het zelf dragen zodat je wordt herinnerd aan hoe hard je eraan gewerkt hebt.

Wat me inspireert...

...in het ontwerpproces is niet zozeer een persoon, maar meer dingen, mensen, objecten, verhalen, kunstvoorwerpen die ik in het dagelijks leven tegenkom. Veel van mijn projecten zijn ook geïnspireerd door een gevoel of herinnering. Als kunstenaar vind ik het heel bevredigend om mijn gedachten over kunst (zowel die van mij als van anderen) te delen, en uit te zoomen om te begrijpen hoe anderen het interpreteren. Het kan erg verrassend zijn om het verschil te ontdekken tussen jouw eigen zienswijze en die van anderen met betrekking tot elementen die voor jou nauwelijks van belang lijken. Mijn draagbare sieraden vind je op Etsy by MikoyanJewellery.

Het kan erg verrassend zijn om het verschil te ontdekken tussen jouw eigen zienswijze en die van anderen met betrekking tot elementen die voor jou nauwelijks van belang lijken.

Tigran Mkhoyan

Assistent Open Studio