Luisa Ximenez Bruidegom

"Een leven zonder feesten lijkt me nogal saai."

Toen ik...

...mijn studentenleven begon, verheugde ik me er vooral op om nieuwe mensen te ontmoeten. Wat me ook aansprak was het idee dat ik veel meer tijd zou hebben voor andere dingen naast studeren. Dat is een van de redenen waarom ik bij X ben gaan werken.

Door het coronavirus...

...is mijn leven flink veranderd. In het begin van mijn eerste jaar was ik nogal een feestbeest. Daar kwam opeens een einde aan. Mijn verhuizing naar Delft was precies op het moment dat het coronavirus opdook en we niet meer naar de universiteit mochten. Dat was een flinke domper. Ik bracht mijn dagen door met nieuwe huisgenoten in een vreemd huis. Het was een rare tijd.

X heeft echt zijn best gedaan...

...om ervoor te zorgen dat de voorzieningen van X ondanks corona kunnen worden gebruikt. Over een paar weken beginnen de cursussen weer, en vanaf dat moment zal het aanbod bijna hetzelfde zijn als vóór corona. Natuurlijk zijn er veel regels en zijn de groepen kleiner. Ik verheug me er dan ook erg op om weer een normaal leven te kunnen leiden, ook bij X.

Vorige week...

...moest ik preventief in quarantaine, maar gelukkig was de test negatief. In die week had ik veel tijd voor mezelf, alleen helaas niet op een prettige manier. Het was voor mij een erg stressvolle periode. Iedere keer dat ik moest niezen dacht ik “oké, daar zal je het hebben…”. Mijn kamer is vrij klein, dus zeven dagen per week naar dezelfde vier muurtjes staren is niet bijzonder interessant.

Ik denk...

...dat social distancing het nieuwe normaal wordt. Het voelt nu nog raar om 1,5 meter afstand te houden, maar in de toekomst is dat waarschijnlijk normaal. Ik hoop wel dat er een vaccin komt. Want een leven zonder feesten lijkt me nogal saai.

Toen ik mijn studentenleven begon, verheugde ik me er vooral op om nieuwe mensen te ontmoeten.

Luisa Ximenez Bruidegom

Bachelorstudent Technology, Policy and Management en Content Team Officer bij X