Ellister van der Molen

"Muziek geeft je een goed excuus om een moment te nemen om je emoties te voelen zonder over concrete situaties na te denken."

Na deze...

...hectische maanden vind ik dit een goed moment om te bezinnen. Om je klaar te maken voor de winter door het perfecte recept voor chocolademelk op te sporen en naar muziek te luisteren. Muziek geeft je een goed excuus om een moment te nemen om je emoties te voelen zonder over concrete situaties na te denken. Zwelgen in verdriet of ontsnappen in je geluksgevoelens: soms gebruik ik mijn platenverzameling als een soort vakantieoord.

Ik speel...

...in een jazzcollectief, RED. Luisteren naar muziek is één ding, maar er deel van uitmaken gaat echt nog een hele stap verder! De kracht van het collectief is een heel warm gevoel, vooral als je het met een publiek kunt delen. We hebben net een album opgenomen dat is geïnspireerd door New Orleans. Het woord dat bij die stad direct bij mij opkomt is: veerkrachtigheid. De mensen hebben er veel zware tijden doorgemaakt, maar toch zijn ze heel gastvrij en vriendelijk. 

Als je bang bent...

...voor de winter blues: wees niet bang om ze te ervaren, het is oké! Zoek gewoon een soundtrack die erbij past, en je krijgt het troostende gevoel dat je niet alleen bent met je emotie. Daarbij beveel ik natuurlijk ons album NOLA aan. Daar staan verschillende gemoedstoestanden op, van extreem verdriet tot puur geluk.

Als je bang bent voor de winter blues: wees niet bang om ze te ervaren, het is oké!

Ellister van der Molen

Trompetdocent bij X