Shadi Parsa

"Tijdens de quarantaine heb ik geleerd om alle kleine dingen die we normaal voor lief nemen te waarderen."

Vóór de coronacrisis...

...was ik veel bij X. Als leidinggevende van de Concept Store werkte ik vier dagen per week in de winkel en deed ik ’s middags mee aan de stijldanslessen en -repetities. Afgelopen kwartaal ben ik ook begonnen met de cursus Modeontwerp en heb ik meegedaan aan een paar ticketuren, maar helaas zijn die door de lockdown geannuleerd.

Sinds X gesloten is,...

...hebben mijn collega’s en ik gewerkt aan online content om verbinding te kunnen maken met onze bezoekers. Omdat de Store beroemd is om zijn goede koffie zijn we begonnen met tutorials over koffietrends en creatieve manieren om latte art te maken, zodat mensen meer genot kunnen halen uit hun dagelijkse kopje koffie dat ze thuis zetten. We zijn ook bezig met een aantal nieuwe projecten, zoals Concept Store “First Stories” over ondernemerschap en “Tea Talk”-afleveringen waarin we kijken naar hoe verschillende culturen wereldwijd met thee omgaan.

Tot nu toe...

...is het thuis leven zowel mooi als uitdagend geweest. Temidden van al deze onzekerheid is het moeilijk om hoogte te krijgen van wat er allemaal gaande is en hoe de toekomst eruit zal zien. Voor mij persoonlijk is de grootste uitdaging misschien nog wel het vinden van de juiste balans tussen thuiswerken en mijn kinderen.

Maar meer positief:...

...het heeft me ook de mogelijkheid gegeven om meer tijd en aandacht te wijden aan mijn familie. Ik heb me ook aangemeld voor twee online cursussen bij X, gitaarspelen en tuinieren, twee dingen die ik altijd heb willen leren maar waar ik nooit tijd voor had.

Wat ik het meeste mis...

...is het kletsen bij de koffie met collega’s en vrienden, en de energie die je van mensen krijgt als je bij elkaar bent. Tijdens de quarantaine heb ik geleerd om alle kleine dingen die we normaal voor lief nemen te waarderen. Ik ben tot het besef gekomen dat zelfs de alledaagse momentjes van wat ooit mijn dagelijkse routine was nu als een luxe voelen. Ik kijk ernaar uit om weer naar mijn werk te gaan en mijn collega’s weer te zien als X straks weer open is. We hebben de afgelopen periode aan nieuwe plannen gewerkt om de Concept Store nog mooier te maken, en ik kan niet wachten om aan de slag te gaan.

Omdat de Store beroemd is om zijn goede koffie zijn we begonnen met tutorials over koffietrends en creatieve manieren om latte art te maken, zodat mensen meer genot kunnen halen uit hun dagelijkse kopje koffie dat ze thuis zetten.

Shadi Parsa

Leidinggevende Concept Store