Pieter Lemmens

"Ik wil mijn leerlingen een veilige omgeving bieden waarin ze vrij zijn om te experimenteren. Want uiteindelijk leer je meer van je fouten dan van je successen."

Ik ben geboren...

...en opgegroeid in Den Haag. Na de middelbare school moest ik in dienst in het leger. Daar kwam ik erachter dat achttien maanden als een eeuwigheid kan aanvoelen. Want ik wist toen al wat ik wilde: ik wilde naar de kunstacademie in Breda, en mijn aanmelding was al geaccepteerd vóórdat ik werd opgeroepen voor de dienstplicht.

Na mijn tijd in het leger...

...begon ik alsnog aan de kunstacademie. Uiteindelijk studeerde ik af als mode- en beautyfotograaf. In de loop der jaren heb ik me steeds meer verbreed, waarbij ik met name een liefde heb ontwikkeld voor portretfotografie. Nu werk ik sinds 2004 als docent Digitale Fotografie bij X, naast mijn werkzaamheden als ZZP’er.

Als docent...

...ben ik vooral veel dank verschuldigd aan een van mijn eigen vroegere docenten, van wie ik meer heb geleerd dan van mijn andere docenten bij elkaar. Zijn lessen en visie wil ik graag doorgeven. Ik wil mijn leerlingen een veilige omgeving bieden waarin ze vrij zijn om te experimenteren. Want uiteindelijk leer je meer van je fouten dan van je successen.

In de loop der jaren heb ik me steeds meer verbreed, waarbij ik met name een liefde heb ontwikkeld voor portretfotografie.

Pieter Lemmens

Fotograaf en Docent Digitale Fotografie⁠ bij X