Annoesjka Cabo nieuwe academisch directeur Teaching Academy

Nieuws - 06 maart 2019 - Communication

Annoesjka Cabo is benoemd als academisch directeur van de Teaching Academy. Ze volgt Bas Flipsen op, die in september het stokje tijdelijk van Rob Mudde had overgenomen.

Annoesjka Cabo is sinds 2012 werkzaam als docent bij de TU Delft. De gepromoveerd wiskundige doceerde onder meer calculus, lineaire algebra en haar specialisme kansrekening en statistiek. Sinds 2016 is zij Directeur Interfacultair Onderwijs (IFO). Annoesjka Cabo is tevens onlangs benoemd tot Universitair Hoofddocent (UHD), in lijn met het beleid van de TU Delft om meer mogelijkheden te bieden voor carrièrepaden met een nadruk op onderwijs. “Als docent geeft Annoesjka wiskundeonderwijs aan studenten in vele vakgebieden. Als directeur IFO stuurt ze een groot team van docenten over de hele campus aan en kent ze de onderwijsbehoeften binnen de faculteiten en afdelingen”, zegt Rob Mudde, Vice-President Education in het College van Bestuur.

PRIME

De afgelopen jaren coördineerde zij PRIME, PRogram Innovation Mathematics Education. Dit programma is opgezet om studenten actiever te laten meedoen met het wiskundeonderwijs en dat onderwijs beter te laten aansluiten bij de context van de eigen opleiding. “Met PRIME heeft Annoesjka Cabo een universiteitsbreed onderwijsinnovatieproject gerealiseerd waarbij we een vernieuwingsslag richting ‘blended’ onderwijs hebben gemaakt – een ontwikkeling die een rol speelt in zowel ons campusonderwijs als in het open onderwijs waar Annoesjka binnen PRIME ook aandacht voor heeft. Ze is iemand die echt oog heeft voor vernieuwing en daar anderen in weet mee te nemen. Daarnaast is Annoesjka op dit moment projectleider voor Digital Skills, een TU-brede ambitie om alle studenten op een goed niveau van programmeren te krijgen”, aldus Mudde. Dat blijft ook buiten de TU Delft niet onopgemerkt: ze wordt regelmatig gevraagd als spreker bij onderwijsevenementen in binnen- en buitenland, en bezocht daarvoor bijvoorbeeld recent Cornell University.

Teaching Academy

De in 2017 opgerichte Delft Teaching Academy is de community van iedereen die onderwijs verzorgt aan de TU Delft, met het Teaching Lab als fysieke locatie en ‘huis’ voor de docenten. Vanuit de Academy krijgen docenten ondersteuning in het opzetten van nieuwe initiatieven voor onderwijsontwikkeling in samenwerking met collega’s. Ook het blijven ontwikkelen van de kwaliteiten van onze docenten staat op de agenda. “Dat alles vanuit het uitgangspunt dat we bij de TU Delft, onderwijs net als onderzoek benaderen: we experimenteren en delen onze bevindingen zodat we daar weer op kunnen voortbouwen.” Rob Mudde was in 2017 de eerste wetenschappelijk directeur van de Teaching Academy. Na diens benoeming in het CvB nam Bas Flipsen tijdelijk de leiding. Mudde: “Ik dank Bas Flipsen voor zijn toewijding en inzet de afgelopen periode. Ik ben ervan overtuigd dat we in Annoesjka Cabo een waardig opvolger voor Bas Flipsen hebben gevonden en dat zij de Teaching Academy tot een bruisende community zal maken die nog vele onderwijsontwikkelingen in gang gaat zetten.”