IO’s eigen Lego Master Bas Brederode in tv-programma

Nieuws - 15 april 2020 - Communication

Kun je nog wel een welkome afleiding in deze roerige tijd gebruiken? Stem af op ‘Lego Masters’, een nieuw tv-programma met IO-alumnus Bas Brederode, nu senior designer bij Lego. 

In deze primetime zaterdagavondshow strijden acht duo’s uit Nederland en België tegen elkaar om binnen een bepaalde tijd een bouwwerk van Lego te maken. Brickmaster, Bas Brederode, is de jury en is verantwoordelijk voor de beslissing welk paar wordt gekroond tot Lego Masters en € 25.000 aan prijzengeld wint. Bas beoordeelt de Lego-constructies en concentreert zich op het vermogen van elk team om via hun creaties een verhaal te vertellen; het gebruik van innovatieve bouwtechnieken, evenals creativiteit en passie.

bron Lego Masters – RTL


Een Lego-wervingsposter op een muur van de TU Delft was de aanzet voor Bas die daar zijn droombaan vond. Tegenwoordig werkt hij vanuit het hoofdkantoor van Lego in Denemarken, waar hij verantwoordelijk is voor 50 populaire sets.

Het programma is de komende zaterdagavonden vanaf 20:00 uur te zien op RTL4 met Kürt Rogiers en Ruben Nicolai als presentatoren.