Nieuwe voorzitter afdeling Sustainable Design Engineering (SDE)

Nieuws - 29 oktober 2020 - Communication

Na vijf jaar leiding te hebben gegeven aan de afdeling Sustainable Design Engineering (SDE), wordt professor Peter Vink opgevolgd door professor Alessandro Bozzon.

Alessandro die vanaf 1 november de rol op zich neemt, licht toe: “Het is met veel plezier en bescheidenheid dat ik de rol van afdelingshoofd van Peter Vink overneem. Het is iets meer dan een jaar geleden dat ik bij SDE kwam, maar het is genoeg tijd geweest om de fantastische en levendige sfeer die Peter heeft helpen ontwikkelen, te ervaren en te waarderen. SDE is nu een sterke afdeling en mijn primaire missie is om deze nog sterker te laten groeien door een toenemende focus op wetenschappelijke en maatschappelijke impact. ”

Peter blikt terug: “Het was een geweldige ervaring. Ik ben begonnen in een tijd van grote verandering, maar we hebben een bloeiende afdeling kunnen bouwen met ambities op het gebied van duurzaamheid, materialen, fabricage, internet of things en kunstmatige intelligentie. Er zijn natuurlijk nog veel dingen te verbeteren en ik wens Alessandro veel succes bij de volgende stappen. ”

En Peters plannen voor de toekomst? Naast meer onderzoek naar de kwestie van comfort, kijkt hij uit naar meer tijd in lesgeven, iets waarvan hij beweert dat hij er dol op is. Als je IO's eigen King of Comfort in actie wilt zien, mis dan TEDXAmstelveen niet op zondag 8 november, waar Peter vertelt over de naadloze reiservaring van de Flying-V.