AI in de designfase: onbegrensd beperkt?

Nieuws - 10 mei 2021 - Communication

Catholijn Jonker gaf op 22 april j.l. een voordracht "AI in de designfase: onbegrensd beperkt?" over Hybrid Intelligence met het thema ‘AI in healthcare: towards a doctor-driven approach?’ tijdens het derde online Medical Delta Café van 2021.

Voor veel toepassingsgebieden in de zorg worden Artificial Intelligence (AI) innovaties ontwikkeld. Het is echter de vraag in hoeverre artsen er daadwerkelijk mee worden geholpen en of de zorgpraktijk er wel klaar voor is.

Wie moet in de lead komen voor een bredere toepassing? De dokter? Heeft hij of zij wel genoeg kennis om de juiste vragen te stellen aan de AI expert?

Het derde Medical Delta Café van 2021 staat in het teken van het ontwikkelen van relevante toepassingen van AI in de zorg. Waar kan de arts de ingenieur helpen specifieker te ontwerpen en te bedenken waar AI toegevoegde waarde heeft? Heeft de arts voldoende kennis om de mogelijkheden van AI op waarde te schatten? Wat zijn leerpunten uit ontwikkeltrajecten?

In het Medical Delta Café ‘AI in healthcare: towards a doctor-driven approach?’ van 22 april spreken een arts, een ingenieur en AI bedrijf over deze en andere vragen.

Bekijk de video (Dutch)

 

/* */