De gloednieuwe onderzoeksfaciliteit, waar het gedigitaliseerde elektriciteitsnet van de toekomst zal worden vormgegeven, gaat een nieuwe samenwerking aan. Technolution, een technisch adviesbureau uit Gouda, en hun dochteronderneming Phase to Phase, investeren ā‚¬ 525.000,- in zowel hardware als software, in het technologiecentrum Control Room of the Future. Samen zullen onderzoekers en ingenieurs werken aan de ontwikkeling van een nieuw elektriciteitsnet dat intelligenter, veerkrachtiger en cyberveiliger is.

Een hub voor innovatie

De gezamenlijke samenwerking werd gevierd met een ondertekeningsceremonie in de Control Room of the Future (CRoF) op 1 juni, met als tekenaars Prof. Dr. ir. Lucas van Vliet, decaan van de EEMCS faculteit, TU Delft en de heer Marcel Dukker, Chief Commercial Officer, Technolution. De ceremonie vormde de start van een 4-jarige samenwerkingsovereenkomst op het gebied van onderzoek en innovatie, waarbij experts uit zowel de academische wereld als de praktijk van elkaar leren. Alex Stefanov, Assistant Professor en brein achter de CRoF, hoopt dat het Ć©Ć©n van vele vruchtbare samenwerkingen zal zijn: "Bij de TU Delft geloven we in een toekomstig elektriciteitsnet dat intelligent, veerkrachtig en cyberveilig is."

"De Control Room of the Future zal deze visie helpen verwezenlijken, door daar samen met onze industriƫle partners de technologieƫn voor het toekomstige elektriciteitsnet te onderzoeken en te ontwikkelen. Ik ben enthousiast over de onderzoeksovereenkomst met Technolution en Phase to Phase, en ik kijk uit naar een vruchtbare samenwerking."

De ambitie is om de CRoF te vormen tot een actief onderzoeks- en innovatiecentrum voor de energie-industrie. Tot nu toe zijn industriƫle partners als Siemens, netbeheerders als TenneT en distributeur Stedin al betrokken. De langetermijnsamenwerking met Technolution en Phase to Phase vormt een nieuwe, natuurlijke stap in de ambitie van het lab: namelijk de mogelijkheid om nog intensiever en intensiever samen te werken. Alex Stefanov: "Ik zie het CRoF uitgroeien tot een bloeiende hub waar allerlei industriƫle partners samen met de TU Delft werken aan proof of concepts en de haalbaarheid van innovaties op het net onderzoeken. Onze infrastructuur is op maat gemaakt voor zulke vooruitstrevende samenwerkingen, en ik ben erg blij met onze eerste stappen samen met Technolution en Phase to Phase."

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het cookies bevat. Wilt u deze content (en anderen) alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van cookies.