Urbanism

De afdeling Urbanism aan de faculteit Bouwkunde van de TU Delft is opgericht in 1948 en levert sindsdien een substantiĆ«le bijdrage aan academische kennis van de gebouwde omgeving en interventies door middel van ontwerp en planning.

Onderwijs

Het Urbanism onderwijs richt zich op het uitrusten van de stedenbouwkundig ontwerpers en planners van de toekomst met de juiste vaardigheden om nieuwe oplossingen te bereiken voor een effectieve, efficiƫnte en esthetisch verantwoorde organisatie en exploitatie van de openbare ruimte.

Kijk hier voor meer informatie over de mastertracks binnen de afdeling Urbanism of voor informatie over de bachelor, minor en EMU.

Onderzoek

De Urbanism onderzoeksgroep zet haar multidisciplinaire kennis, vaardigheden en reputatie in voor de totstandkoming van een duurzame leefomgeving. Prioriteit is het leveren van een bijdrage aan oplossingen voor actuele urbanisatie vraagstukken in de context van klimaatverandering. In totaal werken er bij de afdeling 128 mensen met een bezetting van totaal 67,7 fte. Daarnaast studeren er 200 master studenten in de twee mastertracks en 32 studenten in de postgraduate track EMU.

Het onderzoek is opgedeeld in vier onderzoeksgroepen en acht doorkruisende thema's.

Secretariaat Urbanism