Online Education

Onze expertise op het gebied van onderwijs en onderzoek delen we graag met anderen. Ook online! Online studeren biedt je de mogelijkheid om waar en wanneer je maar wilt te studeren. 

Combined professional / student courses

Culture Sensitive Design

Gevoel en begrip van culturele verschillen kan de potentie voor innovatie in product en service design stimuleren. Deze cursus laat zien hoe! 

Meer informatie over deze online curses is hier te vinden. 

Professional education - online IDE Master Classes

Net als de IDE Master Classes die on campus gegeven worden, zijn de online masterclasses ook gericht op werkende professionals. Elke masterclass heeft een eigen verdiepend thema en wordt gegeven door een expert van onze faculteit.

IDEMC6.x: Thing-Centered Design

Thing-Centered Design is een nieuwe manier van onderzoeken en ontwerpen die de creatieve mogelijkheden van het Internet of Things bekijkt. Het leert je om objecten in te schakelen als partners in de ontwerpstudio. 

Meer informatie over deze online masterclass is hier te vinden.

IDEMC5.x: New Product Marketing

Tijdens deze masterclass ontwikkel en werk je aan een template voor een lanceringsplan van je eigen product of service. 

Meer informatie over deze online masterclass is hier te vinden. 

IDEMC4.x: Vision in Product Design

Doe mee met deze masterclass om verder te gaan dan human-centered design en leer een unieke ontwerpmethode waabij een eigen visie een centrale rol speelt. 

Meer informatie over deze online masterclass is hier te vinden. 

IDEMC3.x: Digital Manufacturing for Industrial Design

Deze masterclass is bedoeld om ontwerpers in contact te brengen met opkomende trends en technologieën in digital manufacturing.

Meer informatie over deze online masterclass is hier te vinden. 

IDEMC2.x: Design Leadership

Deze masterclass is bedoeld voor ontwerpers die graag een actievere rol spelen in de innovatie activiteiten van bedrijven. 

Meer informatie over deze online masterclass is hier te vinden. 

IDEMC1.x: Customer Insights

Deze online masterclass is een inleiding voor managers en consultants in design, innovatie en marketing die willen leren hoe kwalitatief gebruikersonderzoek hun business kan ondersteunen. 

Meer informatie over deze online masterclass is hier te vinden.

Gratis MOOCs (Massive Open Online Courses)

Een MOOC is een online cursus voor een wereldwijd publiek. Deelname is gratis en interactief. Alle gratis courses van onze faculteit worden aangeboden op het platform van edX.

Sustainable Packaging in a Circular Economy

Tegenwoordig ontsnappen grote hoeveelheden verpakkingen aan het inzamelingsproces en recyclingsystemen, en eindigen uiteindelijk als vervuiler in de natuur. Bovendien gaat de materiële waarde ook verloren aan de economie. Hoe kunnen we verpakkingssystemen verbeteren om al deze potentiële waarde niet verloren te laten gaan? Het is duidelijk dat we opnieuw moeten nadenken over hoe we verpakkingen ontwerpen, inzamelen, en hergebruiken! 

In deze cursus leer je over het ontwerp van duurzame verpakkingssystemen. Hiervoor verkennen we de design- en businessstrategieën van de circulaire economie.

Meer informatie over deze online cursus is hier te vinden.

Design in Healthcare: Using Patient Journey Mapping

Deze cursus geeft ontwerpers en specialisten in gezondheidszorg de kennis, inzichten en tools om de patiëntervaring te analyseren en verbeteren. Je leert hoe je complexe scenario's in kaart kan brengen, kansen kan vaststellen en komt met hands-on oplossingen om de patiëntervaring te verbeteren. 

Meer informatie over deze online cursus is hier te vinden.

Product Design: The Delft Design Approach

Meer weten over hoe je kunt ontwerpen? Met behulp van de Delft Design Approach leer je hoe ontwerpmethodes kan gebruiken om zinvolle producten en services te ontwerpen. Do you want to learn how to design?

Meer informatie over deze online curses is hier te vinden. 

Design Practices in Business

In deze cursus zal je kennis maken met een hands-on design approach in het vinden van nieuww business kansen. Je zal ervaren hoe design waardevol kan zijn voor een organisatie. Daarnaast zal je uitgedaagd worden om eigen concepten te creëren die nieuwe business kansen genereren. 

Meer informatie over deze online curses is hier te vinden. 

Circular Economy

De mondiale samenleving is niet duurzaam. We kennen allemaal de uitdagingen: afval, klimaatverandering, schaarste van hulpbronnen, verlies van biodiversiteit. Tegelijkertijd willen we onze economie onderhouden en een groeiende wereld populatie mogelijk maken. Deze cursus gaat over oplossingen waar we echt in geloven: een Circular Economy.

Meer informatie over deze online cursus is hier te vinden.

Online onderwijs aan de TU Delft

Online onderwijs aan de TU Delft is gebundeld op de website TU Delft Online Learning. Via deze website is altijd te vinden welke courses op dit moment gevolgd kunnen worden, zowel de gratis als de betaalde courses, en ook de courses voor professionals.

Voor onderwerpen van de faculteit Industrieel Ontwerpen kijk je bij de categorie “Industrial and Product Design”. Ook maatwerk online courses voor bedrijven zijn mogelijk!