Onderzoeknieuws

1389 resultaten
22 maart 2019

Dr Energy foresees ‘catastrophic’ temperature rise

The IEA’s Executive Director Dr Fatih Birol visited TU Delft. The IEA deals in facts, and the ones that Birol presented in his speech were sobering at best.

22 maart 2019

Building with Nature: Engels slijkgras en zeebies helpen de dijken

Begroeide voorlanden kunnen golfbelastingen op dijken flink laten afnemen. Daardoor zou je deze dijken eventueel minder hoog kunnen maken. Vincent Vuik promoveert op woensdag 27 maart op dit onderwerp aan de TU Delft.

21 maart 2019

Peter Palensky in Delft Outlook

Professor Peter Palensky (intelligent electrical power grids) fathoms the consequences of increasing demand and simultaneous out phasing of conventional power generation for the power grid. “That's a big ... challenge.”

21 maart 2019

Mens en robot in symbiose leidt tot betere interactie

20 maart 2019

TU Delft Global Drinking Water Best Paper Award 2019

The TU Delft | Global Drinking Water programme announces its 1st edition of: TU Delft Global Drinking Water Best Paper Award 2019 Submissions welcome till April 22, 2019

14 maart 2019

Regio zet in op testen van 5G voor digitale economie

De Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) gaat samen met de TU Delft, regio Holland-Rijnland, gemeenten Delft en Katwijk, TNO en de provincie Zuid-Holland investeren in het onderzoeken van de toepassingen van 5G in fieldlabs.

14 maart 2019

Elmar Eisemann ontvangt Nederlandse Prijs voor ICT-Onderzoek 2019

Hij ontvangt de prijs voor zijn onderzoek naar een correcte en scherpe weergave van visualisaties door gebruik te maken van moderne grafische hardware.

13 maart 2019

Experimenteren met autonoom varen op de TU Delft Campus

Maandag 18 maart opent Minister Cora van Nieuwenhuizen het Researchlab Autonomous Shipping (RAS) op The Green Village bij de TU Delft. Dit nieuwe researchlab biedt een natuurlijke buitenruimte voor experimenten met autonoom varen en is een ontmoetingsplek voor alle partijen die bij de ontwikkeling van autonoom varen betrokken zijn.

12 maart 2019

TU Delft, Shell en overheid investeren 5 miljoen euro in duurzame doorbraak voor chemie

TU Delft, Shell en diverse Topconsortia voor Kennis en Innovatie (TKI) investeren samen 5 miljoen euro in de ontwikkeling van elektrochemische technologie voor verduurzaming van de petrochemische industrie.

11 maart 2019

Afscheid Andrzej Stankiewicz en nieuwe koers voor DPTI

Andrzej Stankiewicz neemt in juni 2019 afscheid als directeur van het TU Delft Process Technology Institute (DPTI). Deze maand maakte het College van Bestuur zijn vertrek bekend. Na zeven jaar werkzaam geweest te zijn als directeur is het tijd voor hem om deze functie over te dragen.

10 maart 2019

Intreerede Rudy Negenborn: Als schepen konden praten

Wereldwijd neemt de transportbehoefte almaar toe. De Rotterdamse haven kan de grootste containerschepen ter wereld aan, maar het verwerken van de duizenden containers die zo’n schip vervoert, veroorzaakt files op water, weg en spoor. Als schepen en andere transportsystemen onderling informatie uitwisselen, kan de infrastructuur veel efficiënter en duurzamer gebruikt worden. Dat zegt Rudy Negenborn, hoogleraar Multi-Machine Operations & Logistics, die op 15 maart 2019 zijn intreerede houdt aan de TU Delft.

08 maart 2019

Nieuw ontwerp voor aardgasvrij maken van wijken zorgt voor flinke CO2-besparing

Met het ontwerp wordt flink meer CO₂ bespaard dan andere aardgasvrije oplossingen.

07 maart 2019

Symposium “The Future of Human-Robot Interaction”

06 maart 2019

KIVI Academic Society Award for prof. Andy van den Dobbelsteen | Climate Design & Sustainability

Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 18 maart op de Dag van de Ingenieur de KIVI Academic Society Award uit aan prof. dr. ir. Andy van den Dobbelsteen, hoogleraar Climate Design & Sustainability aan de Technische Universiteit Delft. Van den Dobbelsteen wordt de onderscheiding toegekend vanwege zijn jarenlange voortrekkersrol op het gebied van duurzaam bouwen en voor zijn opvallende aanwezigheid in het klimaatdebat.

01 maart 2019

VPRO Tegenlicht | Meet up Delft

Following the VPRO Tegenlicht documentary Deltaplan Hydrogen TU Delft, Lijm & Cultuur and The Green Village organised the Tegenlicht Meet-up on February 12, attended by 300+ people. There was a lively debate amongst researchers, such as Prof. Ad van Wijk, prof. Andy van den Dobbelsteen and prof. Fokko Mulder about the role of hydrogen in the entire energy transition. Stephan Brandligt, alderman of the municipality of Delft and Albert van der Molen, Stedin, also participated in the debate.