Onderzoeknieuws

1581 resultaten

08 oktober 2020

Bart van Trigt bij TU Delft TV: Prevention versus performance

Hoe krijg je de meest realistische data van de prestaties van een atleet in actie? Gewoon door het veld op te gaan!

01 oktober 2020

TRUST-PV Project Launched

The Photovoltaic Material and Devices (PVMD) group at Delft University of Technology (TU Delft) has been granted funding by the European Commission Innovation and Networks Executive Agency (INEA) under the Horizon 2020 framework programme for the TRUST-PV project.

30 september 2020

H2020-project: een nieuw marktontwerp voor 100% hernieuwbare energiesystemen

De beweging naar een bijna 100% hernieuwbaar Europees elektriciteitssysteem vereist een innovatief ontwerp van de elektriciteitsmarkt. Het door de EU gefinancierde TradeRES-project zal een nieuw marktontwerp testen in een simulatieomgeving.

29 september 2020

Rijgedrag minder ‘robotachtig’ door nieuw Delfts model

Menselijk rijgedag wordt in de wetenschap eigenlijk verkeerd gemodelleerd. Daarom hebben wetenschappers van de TU Delft een nieuw model ontwikkeld dat rijgedrag beschrijft op basis van één onderliggend ‘menselijk’ principe: het hanteren van een risicodrempel.

Aardwarmte heeft de gunfactor

In de energietransitie gaat het over langdurige ontwikkelingen met forse investeringen. Er moeten nu keuzes gemaakt worden terwijl we nog niet alle oplossingen weten. De overheid heeft daar een belangrijke rol in te spelen”, zegt Prof Dr. Ir. Jan Dirk Jansen, decaan en hoogleraar Reservoir Systems and Control bij de TU Delft.

Ajay Seth onvangt Chan Zuckerberg Grant voor Open Source Software

Onderzoeker Ajay Seth, onderzoeker bij de afdeling BioMechanical Engineering, ontvangt een subsidie van $190,000.00 van het Chan Zuckerberg Initiative DAF voor zijn onderzoek op het gebied van de ontwikkeling van Essential Open Source Software for Science.

Strandrobot ruimt op tijdens World Cleanup Day

Tijdens de World Cleanup Day op 19 september jl. werden mensen gestimuleerd om afval in hun straat en omgeving op te ruimen. In Den Haag kregen deelnemers op het strand hulp van BeachBot, een robot die klein afval kan herkennen en opruimen.

16 september 2020

TU Delft lanceert tool om energieopbrengst zonnepanelen te berekenen

Het plaatsen van zonnepanelen is een van de vele manieren om de gebouwde omgeving duurzamer te maken. De investeringen die nodig zijn om de panelen aan te schaffen en te laten installeren, kunnen ervoor zorgen dat huiseigenaren, bedrijven en overheden het risico niet aandurven. Daarnaast hangt het rendement van de zonnepanelen ook af van de locatie en manier waarop ze geplaatst worden. Daarom hebben onderzoekers van de TU Delft nu een rekentool ontwikkeld die nauwkeurig kan berekenen hoe lang het duurt om de aanschaf van de panelen terug te verdienen.

15 september 2020

Researchers at MSE develop a novel in-situ hydrogen gas mechanical setup

15 september 2020

Multi-Material Additive Manufacturing project and workshop

M2i together with TU Delft and UTwente will organize a workshop for industrial companies working -or willing to work- with powder-bed AM, materials, equipment suppliers and end-users.

14 september 2020

TU Delft Global Drinking Water Best Paper Award 2020

TU Delft | Global Drinking Water announces: The Best Paper Award 2020. Submissions are welcome from 15 September until 15 October 2020.

14 september 2020

Startup TU Delft ontwikkelt ‘levende doodskist’

De startup ‘Loop’ van studenten van de TU Delft heeft een levende doodskist ontwikkeld van mycelium. Deze Living Cocoon draagt bij aan efficiënte ‘compostering’ van het lichaam, ruimt giftige stoffen op en levert zo een verrijkte voedingsbodem voor (nieuwe) bomen en planten.

08 september 2020

TU Delft start opleiding voor robotingenieur van de toekomst

Hoe kunnen robots in diverse processen binnen een fabriek functioneren? Wat is volgens de industrie een goede robotingenieur? Deze twee vragen stonden centraal bij het opzetten van de nieuwe masteropleiding Robotica van de TU Delft.

08 september 2020

Nieuwe bodemdalingskaart toont de (in)stabiliteit van Nederland

Scheve huizen, verzakkende straten, verschuivende dijken, en uitdrogende natuurgebieden. Burgers, bedrijven en overheid zullen de komende jaren flink moeten investeren in onderhoud. Dat valt op te maken uit de vernieuwde interactieve bodemdalingskaart van Nederland.

03 september 2020

ERC Starting Grant voor Peyman Mohajerin Esfahani

De European Research Council heeft een ERC Starting Grant toegekend aan Peyman Mohajerin Esfahani, onderzoeker bij Delft Centre for Systems and Control. De beurzen (1,5 miljoen euro voor een vijfjarig programma) zijn bedoeld om wetenschappers te ondersteunen die in de beginfase van hun carrière staan en al uitstekend begeleid werk hebben geleverd.