Onderzoeknieuws

952 resultaten
21 juni 2017

Hijsen op het water

Zoveel mogelijk kilo’s hijsen met een zelfgemaakte drijvende hijskraan, zonder dat deze zinkt of breekt. Op vrijdag 23 juni staan +/- 60 eerstejaars studenten Maritieme Techniek van de TU Delft voor deze uitdaging. Het is hun eerste ontwerpopdracht waar bijna alle kennis uit het eerste jaar in samen komt. Tussen 14:00 uur en 16:00 uur worden de constructies één voor één getest in een voor de gelegenheid neergezet plastic zwembad op het grasveld tussen de faculteit 3mE en EWI.

21 juni 2017

Experimenten met automatisch vervoer in levensechte situaties

Dinsdag 27 juni opent minister Schultz van Haegen het Researchlab Automated Driving Delft (RADD) in The Green Village op de campus van de TU Delft. Dit researchlab biedt volop ruimte aan experimenten met automatisch rijden.

TU Delft | Global Goals Session

On the 8th of June, TU Delft | Global Initiative hosted a special session on the UN Sustainable Development Goals (SDG's), with the aim to inspire, co-create and work on impact together with our relations from government, NGOs and companies.

20 juni 2017

Studenten bedenken technologische oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken

Vijftig talentvolle studenten die deelnemen aan het Honoursprogramma van de TU Delft, bogen zich zeven weken in multidisciplinaire teams over de vraag welke technologische oplossingen zij kunnen bedenken voor sociaal-maatschappelijke vraagstukken.

Dutch-Nigerian Student Business Challenge 2017