Onderzoeknieuws

1483 resultaten

15 november 2019

Onderzoekers zien razendsnel jagend CRISPR-systeem in actie

Over de hele wereld gebruiken onderzoekers CRISPR-systemen voor genbewerking, met CRISPR-Cas9 als bekendste voorbeeld. Toch bestaat er nog veel onduidelijkheid over hoe dit soort systemen te werk gaan in de cel. Onderzoekers van de TU Delft en Wageningen University & Research hebben één zo’n systeem, het zogeheten CRISPR-Cascade-complex, nu voor het eerst gevolgd tijdens de jacht op vijandig DNA. Het bacteriële verdedigingsmechanisme is verbazingwekkend snel en efficiënt: elke seconde controleert het maar liefst 100 verschillende stukjes DNA.

06 november 2019

Presentatie programma’s Soft Robotics en Botanic Sensor networks bij 4TU event

De vijf nieuwe onderzoeksprogramma’s die 22 miljoen euro toegekend krijgen door de 4TU.federatie presenteerden zich deze week tijdens het 4TU kick-off event.

01 november 2019

Ariadna grant to explore 3D-printing using in-space lunar resources

MSE researchers (Dr. Vera Popovich) together with European Space Agency (ESA) and ADMATEC receive Ariadna grant to explore an out-of-box research idea aimed at developing 3D-printed functionally graded materials using in-space lunar resources.

01 november 2019

Materiaalkundigen sluiten aan bij corrosiegemeenschap in China

Arjan Mol, professor Corrosion Technology and Electrochemistry, en Herman Terryn, deeltijd hoogleraar bij de afdeling Materials Science and Engineering, ontvingen deze maand als eerste internationale corrosiewetenschappers de Fellowship Award van de Chinese Society for Corrosion and Protection (CSCP).

31 oktober 2019

Kunstmatige celdeling stap dichterbij

Onderzoekers van de TU Delft zijn erin geslaagd om een biologisch mechanisme dat essentieel is voor de celdeling in bacteriën na te bouwen in het lab. Het onderzoek is een belangrijke stap binnen een groter, ambitieus project met als uiteindelijke doel: een volledig door de mens gebouwde cel die zichzelf in stand kan houden en zich kan delen. De onderzoekers hebben hun bevindingen gepubliceerd in Nature Communications.

29 oktober 2019

Dariu Gavrila ontvangt IEEE ITS Outstanding Research Award 2019

29 oktober 2019

Bartel Van de Walle nieuw lid van WOTRO stuurgroep

De raad van bestuur van NWO heeft TBM professor Bartel Van de Walle benoemd als lid van de stuurgroep van WOTRO Science for Global Development. WOTRO is zeer verheugd om Van de Walle te mogen verwelkomen als nieuw lid van de stuurgroep, onder andere vanwege zijn bijdragen om wetenschap buiten de universiteitsmuren en in de samenleving te brengen. Aan de TU Delft is Van de Walle tevens lid van de stuurgroep van TU | Delft Global Initiative.

28 oktober 2019

Corrosiebestrijding: van theorie naar praktijk

25 oktober 2019

Sergio Grammatico: keynote speaker Energy-Open Workshop 2019

on 7-8 November Sergio Grammatico from the 3mE faculty will be the keynote speaker at the Energy-Open Workshop 2019 in Groningen. He will talk about "Equilibrium seeking in electricity markets".

21 oktober 2019

Neanderthalerlijm uit de Noordzee

Een vuurstenen werktuig gevat in een teerachtige substantie, blijkt na wetenschappelijk onderzoek een van de weinige voorbeelden van lijmgebruik door Neanderthalers.

16 oktober 2019

Perfect match van student en begeleider leidt tot prijswinnend ontwerp

Winnaar van de Inspiration Award 2019 IJsbrand de Lange dankt veel aan zijn afstudeerbegeleider. “Dankzij hem is mijn bedrijf van de grond gekomen.”

15 oktober 2019

Project BOBTANDEM granted by Solar Era Net for Olindo Isabela

Koningspaar opent verticale afvalwaterzuiveringspilot in New Delhi

Het koninklijk openden 14 oktober 2019 een nieuwe proefinstallatie om vervuild afvalwater in Indiase drains te zuiveren.

Publication: Energy Conversion and Management by Jose Rueda Torres

Daily-seasonal operation in net-zero energy building powered by hybrid renewable energies and hydrogen storage systems; Hasan Mehrjerdi, Atif Iqbal, Elyas Rakhshanib, Jose RuedaTorres

14 oktober 2019

Onderzoekers van de TU Delft ontwerpen nieuw materiaal met alleen kunstmatige intelligentie

Onderzoekers van de TU Delft hebben een nieuw materiaal ontwikkeld zonder enig experimenteel onderzoek te doen.