Onderzoeknieuws

1310 resultaten
19 november 2018

Nederlandse bodem zakt meer dan verwacht

Dat de bodem van Nederland zakt vermoedden we al, maar het is nu voor het eerst ook gemeten voor het hele land. Vooral in het westen daalt de bodem veel meer dan verwacht, blijkt uit de nieuwe Bodemdalingskaart Nederland.

16 november 2018

Sluipwesp helpt chirurgie verder

16 november 2018

Baljinnyam Sereeter wins drone at PowerWeb’s PhD poster contest 2018

On 13 November the PowerWeb PhD poster contest 2018 took place at X Delft. The judges subscribed all 20 posters as high level and great passion at every 2 minute pitch. The clarity to explain your research in such a short time is a challenge, but they all did very well. First prize winner is Baljinnyam Sereeter, second prize is for Nils van der Blij and last but especially according to the audience, not least: at third place Kaikai Pan.

14 november 2018

Eerste hoogleraar Ethics of Water Engineering: ‘Let op verschillen in mogelijkheden van burgers’

Prof. Neelke Doorn houdt op vrijdag 16 november haar intreerede als hoogleraar Ethics of Water Engineering, wereldwijd de eerste leerstoel die zich richt op ethische aspecten in waterbeheer en watertechnologie.

13 november 2018

Komt een ingenieur aan je bed...

09 november 2018

Open Mind: Smart parasite detector for animals

African Animal Trypanosomiasis is a parasitic infection, spread mainly by the bite of infected tsetse flies. It is prevalent in 37 sub-Saharan countries and Ethiopia and has become the major constraint of livestock production. It kills approximately 3 million livestock every year, with an approximate loss of 4.5 billion US Dollars yearly. Since no vaccine has yet been developed, there is need for strategic control options which include case detection, treatment, and vector control. But first, diagnosis is needed. Microscopic examination of blood samples is the standard diagnostic method, but it is time-consuming, expensive and not sensitive enough.

09 november 2018

Ahold Delhaize en TU Delft starten samenwerking in robotica

Ahold Delhaize gaat samen met de TU Delft, RoboValley en YES!Delft nieuwe toepassingen van robotica verkennen in de retail sector.

08 november 2018

TU Delft in vijf grote nieuwe publiek-private onderzoeksprogramma’s

NWO heeft bekendgemaakt welke nieuwe onderzoeksprogramma’s van start mogen gaan in het zogeheten ‘Perspectief voor de Topsectoren’-programma, met een budget van in totaal 28 miljoen euro. De TU Delft is betrokken bij vijf van de zes gehonoreerde programma’s.

Smart Medical Optics wint EIT Health Validation Lab bij YES!Delft

Na hun winst van de Nederlandse versie van de James Dyson Award en hun publicatie in Plos One, heeft het Smart Medical Optics-team met hun Excelscope 2.0 nu de winst behaald bij het European Institute of Innovation & Technology (EIT) Health Validation Lab, georganiseerd door ondernemersbroedplaats YES!Delft.

07 november 2018

Klimaatdebat: enkele feiten op een rijtje

In een reactie op een staaltje klimaatontkenning in Elsevier vroeg Rosanne Hertzberger zich af: ‘Legt de wetenschapper het af in bullshitbingo’. Ook Herman Russchenberg en Gerard van Bussel zijn de bullshitbingo wel eens moe, maar zetten de feiten graag nog een keer op een rijtje.

Opinie: Terugdringen broeikasgassen onontkoombaar

Het klimaat overlaten aan het aardse systeem zelf, zoals Guus Berkhout voorstelt in het Reformatorisch Dagblad van 1 oktober, is geen optie. Dat kan de aarde namelijk wel aan, maar de mensheid niet, stelt Herman Russchenberg.

06 november 2018

Jennifer Kockx leaves TU Delft | Global Initiative

06 november 2018

Frank Schrama ontvangt Williams Award