Onderzoeknieuws

13 september 2018

Superhero Science: de ondoordringbare huid van superheld Colossus

13 september 2018

Slimme keuzes in materiaal cruciaal voor toekomst

12 september 2018

NWO-Spinozapremie voor Delftse Bionano-wetenschapper Marileen Dogterom

Marileen Dogterom, hoogleraar bionanoscience aan de TU Delft, ontvangt de NWO-Spinozapremie; de hoogste wetenschappelijke onderscheiding in Nederland. Dogterom doet onderzoek naar het krachtenspel in levende cellen en leidt een consortium dat een volledig kunstmatige cel wil bouwen. Dat werk helpt wetenschappers te begrijpen hoe basale celprocessen werken - en ook wat er misgaat bij bepaalde aandoeningen.

12 september 2018

Ellen van Bueren te gast in BNR nieuwsradio "strijd tegen klimaatverandering"

11 september 2018

Verbeterde ultrasound-apparatuur brengt stroming in halsslagader real-time in beeld

Onderzoeker Maysam Shabanimotlagh heeft belangrijke verbeteringen in het meten met ultrageluid dichter bij gebracht.

04 september 2018

100 jaar-jubileum Stromingsleer

04 september 2018

1st Newsletter Energy Club is out!

23 augustus 2018

NWO START-UP- beurs voor Carlas Smith

23 augustus 2018

Opening onderwijsgebouw Pulse

Vanwege het jaarlijks groeiende aantal studenten in combinatie met de toenemende behoefte aan ruimtes voor eigentijdse vormen van onderwijs heeft de TU Delft in het hart van de campus het nieuwe onderwijsgebouw Pulse ontwikkeld.

21 augustus 2018

ERC Starting Grant voor 3mE-onderzoekers

20 augustus 2018

Delfts studententeam bewijst: waterstof is er klaar voor

17 augustus 2018

Eerste grootschalige marktanalyse ondergrondse cybercrime economie

Cybercriminaliteit wordt makkelijker naarmate meer producten (‘commodities’) als kwaadaardige software via het dark web verkrijgbaar zijn. Rolf van Wegberg van de TU Delft onderzocht de omzet en groei van deze ondergrondse online economie.

16 augustus 2018

Twee miljoen inschrijvingen voor MOOCs TU Delft

De TU Delft heeft de 2 miljoenste inschrijving voor de gratis online cursussen (MOOCs) geregistreerd. Het aanbod van de TU Delft bestaat nu uit 88 MOOCs.

09 augustus 2018

Energy for Refugees installeert zonnepanelen in Lesbos

Het doel van Energy for Refugees is om duurzame, betrouwbare en goedkopere energie te brengen bij mensen die het het hardst nodig hebben.

26 juli 2018

Lancering studenten Raket TU Delft mislukt

Op donderdag 26 juli om 03:30 uur hebben studenten van de TU Delft met een zelfgebouwde raket (Stratos III) een poging gedaan om het Europese studenten hoogterecord te verbreken en de grens van de ruimte te bereiken. Na 20 seconden kwam er echter een abrupt einde aan de vlucht toen de raket in meerdere delen brak.