Onderzoeknieuws

971 resultaten
17 augustus 2017

ERC Starting Grant voor Manuel Mazo Jr.

Manuel Mazo Jr., onderzoeker en docent bij Delft Center for Systems and Control (DCSC) heeft een ERC Starting Grant toegewezen gekregen. Manuel doet onderzoek naar control systems.

15 augustus 2017

Tweede prijs Best Doctoral Thesis Award voor Vahid Arbabi

Vahid Arbabi, postdoctoraal onderzoeker bij de afdeling BioMechanical Engineering, kreeg de tweede prijs bij de Best Doctoral Thesis Award in Biomechanics van de European Society of Biomechanics (ESB). Het is voor het eerst dat deze prestigieuze internationale prijs wordt toegekend aan de afdeling BioMechanical Engineering van de faculteit 3mE. Vahid deed zijn onderzoek onder begeleiding van professor Harrie Weinans en universitair hoofddocent Amir Zadpoor.

11 augustus 2017

Publicatie voor Fritz Körmann in Nature Computational Materials

Onlangs ontving Fritz Körmann, onderzoeker bij de afdeling Materials Science and Engineering, al een vidi voor zijn onderzoek: How to mix the perfect high entropy alloy cocktail? Deze week is zijn onderzoek ‘Phonon broadening in high entropy alloys’ gepubliceerd in Nature Computional Materials. Körmann houdt zich bezig met het relatief jonge onderzoeksgebied van high entropy alloys waarbij hij via computersimulaties nieuwe legering ontwerp principes ontwikkelt voor extreme materiaaleigenschappen.

08 augustus 2017

Spectaculaire filmbeelden met drones dankzij algoritme

Drones kunnen worden gebruikt voor het maken van bijzondere filmbeelden, maar dat soort shots zijn erg duur en hebben beperkingen. ETH Zürich en de TU Delft hebben nu een algoritme ontwikkeld waarmee een aantal drones samen de gewenste beelden kunnen schieten op een makkelijkere manier. Eerder deze week presenteerden de onderzoekers hun bevindingen op de SIGGRAPH Conferentie in Los Angeles.

04 augustus 2017

4th International OTEC symposium toont de gereedheid van OTEC technologie en de versnelde industriële groei.

Dit jaar werd het Jaarlijkse Internationale Ocean Thermal Energy Conversion (OTEC) symposium gehouden op de Technische Universiteit Delft. Er kwamen meer dan 100 gasten samen uit 14 verschillende landen.