Onderzoeknieuws

1003 resultaten
12 oktober 2017

Studenten Nuon Solar Team opnieuw wereldkampioen

Studenten van het nuon Solar Team hebben de 14e Bridgestone World Solar Challenge gewonnen, het officieuze wereldkampioenschap voor zonneauto’s in Australië. Na vijf dagen racen kwam zonneauto Nuna9 vanmorgen om circa kwart voor zeven Nederlandse tijd over de finish in Adelaide. Het team deed vier dagen en ruim zes uur over de 3.000 kilometer lange race. Het is alweer de zevende keer dat het Nuon Solar Team wereldkampioen zonneracen is geworden.

11 oktober 2017

Tussenstand Nuna9 tijdens World Solar Challenge

Ondanks een onstuimige dag in Australië, met veel wind en regen, wist het Nuon Solar Team de leidende positie op de vierde dag van de Brigdestone Wold Solar Challenge verder uit te bouwen. Met een ruime voorsprong van bijna twee uur lijkt het zevende wereldkampioenschap binnen handbereik. De studenten van het Nuon Solar Team schrijven hun succes toe aan het ontwerp van zonneauto Nuna9 in combinatie met een goed uitgedachte strategie en sterk teamwork. Toch rekent het team zich nog niet rijk: “Op zo’n laatste racedag kan echt nog van alles gebeuren.”

11 oktober 2017

Eerste bachelors Klinische Technologie denken en praten als arts én technoloog

Nieuwe technologieën zoals 3D-printen of sensor-chips veranderen de geneeskunde. Maar ook de operatielamp of stethoscoop kan nog beter, laten de eerste bachelors Klinische Technologie zien in hun afstudeerprojecten.

10 oktober 2017

Amir Zadpoor benoemd tot Antoni van Leeuwenhoekhoogleraar

Het College van Bestuur heeft op 10 oktober jl. besloten dr. Amir Zadpoor te benoemen tot Antoni van Leeuwenhoek hoogleraar. Amir Zadpoor is chair Biomaterials & Tissue Biomechanics bij de afdeling BioMechanical Engineering.

09 oktober 2017

Dwarslaesiepatiënt loopt nu ook trap op met exoskelet van studenten TU Delft

Traplopen, opstaan uit een diepe sofa, een helling op en over ruw terrein lopen, het lukte dwarslaesiepatiënt Ruben de Sain állemaal met het door Delftse studenten gebouwde exoskelet, een ondersteunend robotisch pak, tijdens de Cybathlon Experience op 7 oktober. Tijdens deze wedstrijd voor bionische para-atleten in Duitsland tonen de studenten de potentie van een exoskelet als hulpmiddel in het dagelijks leven van mensen met verlamde benen.