Onderzoeknieuws

1455 resultaten

22 augustus 2019

Tweede plaats voor waterstof racewagen TU Delft

De door Delftse studenten ontwikkelde Forze VIII heeft dit weekend als eerste waterstof racewagen ooit een officiële race met een podiumplaats bekroond.

13 augustus 2019

Studententeam TU Delft laat dwarslaesiepatiënten opzij stappen

Op 13 augustus presenteerde Project MARCH, een studententeam van de TU Delft, het vierde prototype van een exoskelet voor mensen met een dwarslaesie.

29 juli 2019

TU Delft studenten grijpen net naast titel tijdens wereldkampioenschap energiezuinig bouwen

Het MOR team is zondag 28 juli tweede geworden tijdens de Solar Decathlon Europe 2019.

22 juli 2019

Rubicon-financiering voor Davood Farhadi Machekposhti

NWO kent zestien onlangs gepromoveerde onderzoekers een Rubicon-financiering toe. Binnen faculteit 3mE is Davood Farhadi Machekposhti, onderzoeker bij de afdeling Precision and Microsystems Engineering, de gelukkige ontvanger van de Rubicon.

19 juli 2019

TU Delft brengt elektrificatie van de chemische industrie in stroomversnelling

De wetenschappers van het e-Refinery initiatief, vorig jaar gelanceerd door de Technische Universiteit Delft, werken aan een radicale aanpassing van de nu nog op fossiele grondstoffen gebaseerde chemische industrie naar een op elektriciteit gebaseerde duurzame productie van chemicaliën en brandstoffen.

18 juli 2019

Drie Veni’s voor faculteit 3mE

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft deze week aan twaalf Delftse wetenschappers de Veni-beurzen van maximaal 250.000 euro toegekend. Binnen de faculteit 3mE zijn er maar liefst drie laureaten: Miguel Bessa (Materials Science and Engineering), Mark van de Ruit (Biomechatronics & Human-Machine Control) en Giulia Giordano (Delft Center for Systems and Control).

16 juli 2019

Project by Olindo Isabella awarded for funding by NWO

The project "Colour coated solar panels for the built environment” is awarded for funding by NWO and will kick off in September.

16 juli 2019

Veni’s voor twaalf Delftse wetenschappers

15 juli 2019

Michaël Wiertlewski bekroond met best paper IEEE Transactions on Haptics 2019

15 juli 2019

Faculteit ontvangt 2,7 miljoen euro per jaar uit sectorplan Bèta/Techniek

Maandag 8 juli heeft de minister van Onderwijs en Wetenschap de extra middelen voor fundamenteel onderzoek in het kader van de sectorplannen officieel toegekend.

10 juli 2019

Leiden, Delft en Erasmus versterken samenwerking

Leiden-Delft-Erasmus, de alliantie van de drie universiteiten in Zuid-Holland, wil de succesvolle samenwerking verder uitbouwen. De komende jaren zijn vier maatschappelijke thema’s richtinggevend voor het onderwijs en onderzoek in LDE-verband: Healthy, Sustainable, Digital and Inclusive Society. De vraagstukken van de metropoolregio rond Rotterdam en Den Haag zijn daarbij de inspiratiebron.

08 juli 2019

Programmeerbare zachte actuatoren veelbelovend voor ‘zachte robotica’

Onderzoekers van de TU Delft hebben zeer goed programmeerbare zachte actuatoren ontwikkeld om complexe bewegingen te kunnen maken.

08 juli 2019

TU Delft Solar Boat Team wereldkampioen zonnebootracen op open zee

Het TU Delft Solar Boat Team is tijdens de Solar & Energy Boat Challenge 2019 wereldkampioen zonneboot racen op open zee geworden.

04 juli 2019

BTIC bundelt kennis en innovatie voor bouwsector

Ministeries, kennisinstellingen en brancheverenigingen ondertekenden op 27 juni jl. een samenwerkingsovereenkomst voor het Bouw- en Techniek Innovatie Centrum (BTIC) waarin de kennis- en innovatiekrachten voor de bouwsector worden gebundeld.

04 juli 2019

Jenny Dankelman uitgeroepen tot Leermeester 2019

Professor Jenny Dankelman, hoogleraar Minimaal-Invasieve Chirurgie en Interventietechnieken bij de Faculteit Werktuigbouwkunde, Maritieme Techniek & Technische Materiaalwetenschappen (3mE) is donderdagmiddag 4 juli uitgeroepen tot Leermeester 2019.