Onderzoeknieuws

Superhelden in de klas

Peter Visser receives the Scientist of the Year Award from AkzoNobel

17 december 2018

Publicatie resultaten MSc II Design Studio Mobility & Public Space in the City of the Future

De resultaten van de multidisciplinaire MSc II-ontwerpstudio ‘Mobility & Public Space in the City of the Future’ zijn gepubliceerd door TU Delft Open op BK BOOKS. In het boek geeft een multidisciplinair en internationaal team van 30 studenten antwoord op de hoofdvraag van de nationale BNA ontwerpstudie ‘Stad van de Toekomst’: Hoe kunnen we een transformatiegebied op integrale wijze ontwerpen en ontwikkelen tot een aantrekkelijk en toekomstbestendig stedelijk milieu?

Sikke Klein in Energienieuws

Peter Steeneken in Linkmagazine

12 december 2018

‘Genezende’ waterstralen voor kraakbeenschade in gewrichten

Met waterstralen uit een soort mini-douchekop, kun je kraakbeenschade in gewrichten behandelen, zo toonde onderzoeker Steven den Dunnen aan. Dit heeft belangrijke voordelen, zoals een grotere flexibiliteit, ten opzichte van de gebruikelijke methode. Den Dunnen promoveert op woensdag 12 december aan de TU Delft.

11 december 2018

2018 George Nicholson Paper Award

The George Nicholson Student Paper Competition, arguably the most prestigious student award in the operations research community, is held each year since 1975 to honor outstanding student papers in the field of operations research and the management sciences. Viet Anh, a visiting PhD student at TU Delft and co-supervised by Peyman Mohajerin Esfahani, is the first winner from a European university. He received the 2018 Nicholson Award for the paper “Distributionally Robust Inverse Covariance Estimation: The Wasserstein Shrinkage Estimator”.

11 december 2018

Renewable Energy Systems - The Next Step Forward

Replacing large coal and nuclear power plants with renewable resources, especially wind and solar energy implicitly emphasised an increased use of ICT to control, monitor and protect future power systems; the final goal being to provide cheap and clean energy through a power system that operates with high levels of reliability and security of supply. This is reflected in what has become a generally accepted definition of a smart grid.

10 december 2018

Verlenging samenwerking Stichting Gas Turbines Onderwijs (SGO) TU Delft en InHolland

07 december 2018

Sponsorship for Assistant/Associate Professor Geothermal Science and Engineering

During the Geothermal Get-Together on 29 November 2018, it was announced that research on Geothermal Science and Engineering at TU Delft got another boost. A consortium of seven partners signed a certificate for sponsoring an Assistant/Associate Professor.

06 december 2018

Nieuw klimaatveranderingsmodel berekent snel de impact van wegverkeer

Vanessa Rieger heeft een model opgesteld dat beoordeelt wat in verschillende scenario’s de invloed is van wegverkeer op de concentraties O3 en CH4 in de atmosfeer, en welk effect dit vervolgens heeft op het klimaat.

05 december 2018

Het beste tech-idee van 2018 volgens KIJK is…

…de acculader op zonne-energie voor elektrische auto’s van EWI’s Gautham Ram!

05 december 2018

Toekenning NIH Grants voor onderzoeksteam Raf Van de Plas

Het National Institutes of Health (NIH) kent twee prestigieuze Amerikaanse Grants toe aan het onderzoeksteam van Raf Van de Plas van de afdeling DCSC.