Onderzoeknieuws

1027 resultaten

07 december 2017

Burak Eral en Luigi Sasso slaan handen ineen om nierstenen tegen te gaan

Toen de kans zich voordeed om een cohesieproject op te zetten greep Burak Eral deze met beide handen aan. Burak Eral is Tenure-Track docent bij de Afdeling Process & Energy op het gebied van crystallization & solids processing. Hij wist meteen met wie hij graag wilde gaan samenwerken; Luigi Sasso, Tenure-Track docent bij de afdeling Precision and Microsystems Engineering en expert op het gebied van micro manufacturing en sensors. Een goede match blijkt. Burak en Luigi bedachten een methode om nierstenen te bestrijden.

06 december 2017

Sergio Grammatico ontvangt TOP-subsidie van NWO

Sergio Grammatico ontvangt TOP-subsidie van NWO

Sergio Grammatico, assistant professor bij de afdeling DCSC, heeft een toekenning ontvangen voor een TOP-Subsidie voor vrij onderzoek in wiskunde van NWO voor zijn onderzoek ‘Complex Network Games: The Scenario Approach’ .

06 december 2017

Volkert van der Wijk is Constructeur van Verdienste 2017

Volkert van der Wijk is Constructeur van Verdienste 2017

Volkert van der Wijk, universitair docent ‘Snel bewegende dynamisch gebalanceerde robotica’ bij de afdeling Precision and Microsystems Engineering, is door het vakblad de Constructeur (Engineersonline) uitgeroepen tot Constructeur van Verdienste 2017. Volkert van der Wijk weet op sublieme wijze kunst, mechanica en robotica te combineren

06 december 2017

Wetenschappelijke doorbraak bij metingen aan composieten scheepsschroef

Wetenschappelijke doorbraak bij metingen aan composieten scheepsschroef

Promovendus Pieter Maljaars en Mirek Kaminski, professor Ship and Offshore Structures bij de afdeling Maritime and Transport Technology, bereikten in hun onderzoeksproject Greenprop een belangrijke wetenschappelijke doorbraak.

23 november 2017

Cohesieproject ‘Haptische feedback bij maritieme operaties’ toont mooi resultaat

Cohesieproject ‘Haptische feedback bij maritieme operaties’ toont mooi resultaat

Haptische feedback bij maritieme operaties door Arthur Vrijdag (MTT) en David Abbink (CoR). Meteen ging er een lampje branden bij Arthur Vrijdag, onderzoeker en universitair docent scheepswerktuigbouwkunde, hydromechanica en regeltechniek, toen hij binnenliep in het Haptics Lab van David Abbink, onderzoeker en universitair hoofddocent Human-Robot Interaction bij de afdeling Cognitive Robotics.

23 november 2017

Dutch - Ghanaian student team jointly worked on complex challenges of the Ghana Volta Delta

Dutch - Ghanaian student team jointly worked on complex challenges of the Ghana Volta Delta

A group of students and teachers from Delft University of Technology worked with Ghanaian students of KNUST, Central University and University of Ghana to develop integrated solutions for the complex challenges of the Volta Delta in Ghana.

22 november 2017

Onderzoeker Dingena Schott in het AD, Maritiem nieuws, Technisch weekblad en de Leeuwarder Courant

21 november 2017

Maria Santofimia Navarro benoemd tot hoogleraar Fysische Metaalkunde

Bij de afdeling Materials Science and Engineering van de faculteit 3mE is dr. Maria Santofimia benoemd tot hoogleraar Fysische Metaalkunde per 14 November 2017.

21 november 2017

Faculteit 3mE ruim vertegenwoordigd in Perspectief-programma NWO

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft binnen het programma ‘Perspectief voor de topsectoren’ groen licht gegeven aan zes nieuwe onderzoeksprogramma’s. Faculteit 3mE speelt een leidende rol bij 2 van deze programma’s. Professor Ian Richardson (afdeling MSE) is penvoerder van het programma ‘3D-printen van grote metalen voorwerpen’ en professor Frans van der Helm (afdeling BME) is penvoerder van het programma ‘blessurevrij sporten’. Onderzoeker Herman van der Kooij is penvoerder van het programma ‘draagbare robotica voor mensen met onwillige spieren’. Hij is werkzaam bij de Universiteit Twente en binnen de afdeling BME van 3mE.

16 november 2017

Nieuwe grijper lost schepen sneller en slimmer

Nieuwe grijper lost schepen sneller en slimmer

De vlag ging uit bij transporttechnoloog Dingena Schott en haar team van de afdeling Maritieme en Transporttechnologie. Niet alleen bedachten zij een ontwerpmethode voor een nieuwe grijper; de grijper blijkt ook nog eens te voldoen aan al hun voorspellingen op basis van de door hen gevalideerde modellen, testen en stimulaties. In samenwerking met grijperfabrikant Nemag heeft dit geleid tot een nieuwe grijper die de lostijd van een schip met tenminste tien procent verkort en het lossen van schepen duurzamer maakt. Nemag bedacht het nieuwe ontwerp en ontving deze week zelfs een prestigieuze award, een prijs die het International Bulk Journal uitreikt aan de meest innovatieve technologie voor vrachtafhandeling.

14 november 2017

Linda van der Spaa verkozen tot beste afstudeerder 3mE

Op 9 november heeft het Universiteitsfonds Delft de acht beste afstudeerders 2017 van de TU Delft bekend gemaakt. Op 22 november strijden de acht recent cum laude afgestudeerde studenten tijdens de Best of TU Delft Award Ceremony voor de titel Best Graduate 2017. Vanuit de faculteit 3mE is Linda van der Spaa verkozen tot beste afstudeerder. De faculteit feliciteert Linda met haar nominatie en wenst haar veel succes!

10 november 2017

Recordprestatie van in Nederland geproduceerde zonnecel van kristallijn silicium

Tijdens het nationale Nederlandse PV-congres ‘Sunday’, dat op 8 november 2017 in Bussum werd gehouden, presenteerde prof. Miro Zeman van de TU Delft een zonnecel van kristallijn silicium met een conversie-efficiĂ«ntie van 23.0%. Dat is de hoogste conversie-efficiĂ«ntie van een geheel in Nederland geproduceerde zonnecel van kristallijn silicium.

09 november 2017

Farewell speech Prof.dr.ir. P.P.Jonker 'The proof of the pudding'

09 november 2017

Using microscope technology on mobile phones to trace malaria quickly and cheaply

Doctoral candidate Temitope Agbana, who works at the DCSC Department on a TU Delft Global fellowship, together with his colleague Hai Gong received the Silver Edmund Optics Educational award for his Optical Smart Malaria Diagnostic Project last month. They aim at realizing accurate diagnosis of malaria with a click of a button.

08 november 2017

Schilderijenscanner Joris Dik (MSE) in NU.nl, Volkskrant, Delta en RTL Late night