Education Inspirations

Nieuws - 21 januari 2021 - Communication

Als COVID-vriendelijk alternatief voor de jaarlijkse IDE Education Day, organiseert het BSc-revisieteam dit jaar de ‘Education Inspirations’. Dit programma is gevuld met colleges en workshops van januari tot juni 2021. De nieuwe bachelor staat centraal, maar de onderwerpen zijn relevant voor docenten in het bachelor- als wel masteronderwijs. 

Afgelopen donderdag, 14 januari, heeft de Kick-off van de Education Inspirations plaats gevonden. Gedurende deze online presentatie heeft Sylvia Mooij een introductie gegeven over de vernieuwde bachelor en het programma van de Education Inspirations, gevolgd door een introductie over autonoom leren door Joska Spruyt. De presentatie en slides zijn hier (https://www.tudelft.nl/io/studeren/education-inspirations/) terug te kijken. Op deze pagina zullen ook de toekomstige workshops en colleges aangekondigd worden.

Het eerst volgende evenement zal plaats vinden op 25 januari aanstaande, met als thema: Open Education. Gedurende deze sessie introduceert de TU Delft Library Open Onderwijs als concept van onderwijsinnovatie.

Open onderwijs is gebaseerd op volledige en gemakkelijke toegang tot open leermiddelen die hergebruikt kunnen worden in vakken, maar ook op het creëren en publiceren van eigen materiaal. Deze bronnen kunnen allerlei educatieve inhoud bevatten die kan worden aangepast aan het vak, gedeeld met studenten of zelfs gepubliceerd als nieuw werk. Tijdens de sessie wordt besproken hoe open onderwijs kan helpen om vakken effectiever te organiseren voor studenten en hoe het mogelijkheden kan openen voor interessante nieuwe onderwijsactiviteiten. Samen met jou willen we bespreken hoe dit aansluit bij jouw behoefte als docent en hoe de TU Delft Library je op weg kan helpen.