TU Delft Mobility|Society Initiative van start met online workshop

Nieuws - 10 juni 2021 - Communication

De manier waarop we onze mobiliteitsopties op dit moment hebben ontworpen, schaadt onze planeet en onszelf. Kijk maar naar files, vervuiling en uitsluiting van kansen voor kwetsbare mensen. We praten en denken over mobiliteit in een taal, een narratief, dat al tientallen jaren vastligt. Het is tijd om een nieuw narratief te ontwerpen over de relatie tussen mobiliteit en onze samenleving.

Om dit narratief te herontwerpen zijn de Delftse ontwerponderzoekers professor Matthijs van Dijk, Eui Young Kim en Elmer van Grondelle het TU Delft Mobility|Society Initiative gestart. Op 8 juni nodigden zij een groep van meer dan 50 mobiliteitsonderzoekers van over de hele wereld uit om online bijeen te komen. Met behulp van de Vision on Product (ViP) design methode deelden en deconstrueerden zij hun huidige kennis. Van civiel ingenieurs en ontwerpers tot antropologen uit de mobiliteitsindustrie, activisten en schrijvers. Uit Delft, Nederland, Europa en daarbuiten. Met bijdragen van Nynke Tromp en Lowie Vermeersch.

De komende maanden zal het Mobility|Society Initiative haar bevindingen delen om het denken over mobiliteit een nieuwe vorm te geven, met als hoogtepunt een boek en een live event in 2022. Blijf op de hoogte en volg de Mobility|Society reis via www.tudelft.nl/mobility-society