Stem op het 4D PICTURE team voor de Computable Awards

Nieuws - 02 augustus 2023 - Communication

Het 4D PICTURE project, dat kankerpatiënten, hun familie en zorgverleners wil helpen hun zorgmogelijkheden beter te begrijpen, is genomineerd voor een Computable Award in de categorie 'Zorgproject'. Steun je collega's en stem op het 4D PICTURE team!

Het 4D PICTURE project heeft als doel kankerpatiënten, hun families en zorgverleners te helpen om hun opties beter te begrijpen. Het ondersteunt hun behandel- en zorgkeuzes in elk stadium van de ziekte door gebruik te maken van grote hoeveelheden informatie uit Europese data.

Het project heeft een multidisciplinair onderzoeksteam, waarin gezondheidszorgonderzoek, datawetenschap, epidemiologie, biostatistiek, innovatie en ontwerponderzoek, gezondheidseconomie, implementatiewetenschap, sociale wetenschappen en geesteswetenschap samenkomen.
 

De rol van IO

Prof. Judith Rietjens: "Met de TU Delft richten we ons op de integratie van datagedreven beslissingsondersteunende tools in de gezondheidszorg, rekening houdend met zowel het menselijk als het systemisch perspectief. Door middel van een participatieve aanpak betrekken we gebruikers en belanghebbenden actief bij het hele proces van ontwerp, ontwikkeling en beoordeling van de tools."

"Het onderzoek zal worden geïnformeerd door het NASSS-raamwerk (Nonadoption, Abandonment, and Challenges to the Scale-up, Spread, and Sustainability). Dit raamwerk zal waardevolle inzichten verschaffen voor het ontwerp, de ontwikkeling en beoordeling van gezondheidszorgdiensten die opkomende technologieën integreren, waarbij wordt gestreefd naar de ontwikkeling van nieuwe technologieën.”

TU Delft | IO is betrokken bij dit pan-Europese project met Paula Melo Signerez, Kamran Rahmani, Fernando Secomandi, Dirk Snelders en Judith Rietjens. De andere betrokken Nederlandse organisaties zijn Erasmus MC, LUMC en Panton.
 

Over de Computable Awards

De Computable Awards zijn een initiatief van Computable.nl, een platform voor ict-professionals. Elk jaar organiseert Computable de Computable Awards. De awards gaan naar bedrijven, technologieën, projecten en personen die zich volgens de lezers van Computable en een deskundige jury het afgelopen jaar hebben onderscheiden.
 

Fernando Secomandi

Present on: Mon-Tue-Wed-Thu-Fri