13 juli 2022

Netcongestie in Amsterdam te lijf

Ons energienet, van hoogspanning tot laagspanning, wordt door steeds complexer. Door economische en demografische groei zijn er steeds meer aansluitingen nodig, terwijl door de energie-transitie die aansluitingen steeds complexer worden: huizen vragen meer stroom, maar leveren soms ook stroom met bijvoorbeeld zonnepanelen. Het resultaat is een energienet dat op sommige plekken compleet verstopt dreigt te raken. Bijvoorbeeld de Buiksloterham-buurt in Amsterdam. Daar kan middelstroomnetwerk geen groei meer aan, terwijl de locale industrie wil uitbreiden woningen graag willen verduurzamen.

08 juni 2022

TU Delft's Control Room of the Future start samenwerking met Technolution en Phase to Phase

De gloednieuwe onderzoeksfaciliteit, waar het gedigitaliseerde elektriciteitsnet van de toekomst zal worden vormgegeven, gaat een nieuwe samenwerking aan. Technolution, een technisch adviesbureau uit Gouda, en hun dochteronderneming Phase to Phase, investeren € 525.000,- in zowel hardware als software, in het technologiecentrum Control Room of the Future. Samen zullen onderzoekers en ingenieurs werken aan de ontwikkeling van een nieuw elektriciteitsnet dat intelligenter, veerkrachtiger en cyberveiliger is.

01 juni 2022

Best Poster in 2022 ECPE Summer School

We are delighted to share that Francesca Grazian's poster entitled "Voltage/Current Doubler for Wireless Charging of Electric Vehicles" won the best poster award sponsored by the European Center for Power Electronics (ECPE) and Associazione Nazionale Azionamenti Elettrici (ANAE) during the 2022 edition of the European PhD School! We are proud that our research on wireless charging carried out at TU Delft in the DCE&S group got this acknowledgment.

16 mei 2022

TU Delft's Control Room of the Future maakt elektriciteitsnet digitaal weerbaar

De toenemende digitalisering van het elektriciteitsnet brengt cyberdreigingen en -risico's met zich mee. In de Control Room of the Future (CRoF) van de TU Delft wordt het elektriciteitsnet digitaal weerbaar gemaakt. Deze bijzondere onderzoeksfaciliteit biedt, zowel de industrie als academici, unieke mogelijkheden om de integratie van nieuwe energiebeheertechnologieën in het slimme elektriciteitsnet te onderzoeken, te ontwikkelen en te testen.

/* */