Informatie coronavirus

Faculteit Industrieel Ontwerpen

Op deze pagina informeren wij medewerkers, studenten, en andere bezoekers over de aanvullende maatregelen die op de Faculteit Industrieel Ontwerpen getroffen worden tegen de verspreiding van het coronavirus Covid-19.

Alle algemene informatie wat betreft de maatregelen van de TU Delft wordt op één centrale plek getoond: klik hieronder om deze informatie te bekijken.

Update: 30 november 2021

Wederom heeft het kabinet aanvullende maatregelen aangekondigd om het coronavirus in bedwang te krijgen. Het onderwijs blijft gelukkig open. De groepsgrootte van 75 personen blijft van kracht.

Voor het personeel is de thuiswerkregel aangescherpt. Als het gaat om niet-onderwijsactiviteiten is het advies: werk thuis, tenzij je niet anders kunt.  Moet je toch op de campus komen, overleg dan van tevoren met je leidinggevende en houd altijd een sociale afstand van 1,5 meter aan.  De nieuwe maatregelen gelden in ieder geval tot 19 december.

Vanaf 29 november tot nader order hanteert de TU Delft aangepaste openingstijden van 08:00 - 20:00 uur op maandag tot en met donderdag en van 08:00 - 19:00 uur op vrijdag.

Zoals altijd is het van cruciaal belang dat iedereen op de campus zich aan de basisregels houdt, namelijk:

We vragen daarom aan iedereen op de volgende maatregelen in acht te nemen:

• Blijf thuis als je klachten hebt en laat je testen, ook bij milde klachten. Zie hier wat te doen in geval van besmetting van jezelf of mensen om je heen
  • We verwachten dat al onze studenten en medewerkers   een mondkapje dragen wanneer ze zich door gebouwen (dus ook in onze laboratoria) verplaatsen. Dat betekent bij binnenkomst, tijdens het verplaatsen tussen ruimtes en bij het weggaan uit een gebouw. Zit je eenmaal, dan mag het mondkapje weer af
  • Voor het onderwijs op onze universiteit geldt een maximale groepsgrootte per zelfstandige ruimte (excl. personeel) van 75 personen. Dit geldt niet voor ruimten gebruikt voor tentamens en examens
  • Werk thuis, tenzij het echt niet anders kan. Het thuiswerkadvies geldt niet voor medewerkers die wegens onderwijs, onderzoek of andere campusgebonden activiteiten op locatie werken. Ook medewerkers die vanwege hun thuissituatie naar de campus moeten komen, kunnen dat doen in overleg met de leidinggevende
  • Buiten de collegezalen of laboratoria houd een 1,5 meter afstand
  • Test jezelf twee keer per week. Zelftesten voor medewerkers en studenten zijn gratis te bestellen. Meer informatie kun je vinden op www.zelftestonderwijs.nl
  • Blijf je houden aan de basismaatregelen om de verspreiding van virussen tegen te gaan (o.a. regelmatig en goed handen wassen, geen handen schudden, niezen en hoesten in je elleboog).
  • Het RIVM benadrukt het belang van goede ventilatie voor een gezond binnenklimaat, en verversing van voldoende frisse lucht. Dit luchten gebeurt door gedurende 10 tot 15 minuten ramen en deuren tegenover elkaar open te zetten voor en na het gebruik van een collegezaal of vergaderruimte.