Informatie coronavirus

Faculteit Industrieel Ontwerpen

Op deze pagina informeren wij medewerkers, studenten, en andere bezoekers over de aanvullende maatregelen die op de faculteit Industrieel Ontwerpen getroffen worden tegen de verspreiding van het coronavirus Covid-19.

Alle algemene informatie wat betreft de maatregelen van de TU Delft wordt op één centrale plek getoond: klik hieronder om deze informatie te bekijken.

Aanvullende informatie voor de faculteit Industrieel Ontwerpen

Update 27 augustus 2020

Designing Back on Campus

Om het risico op het coronavirus in IDE te minimaliseren, vragen we alle studenten, medewerkers en potentiële bezoekers zich verantwoordelijk te gedragen. Maak jezelf vertrouwd met de basisregels betreft de volgende vier belangrijke punten:

• wanneer je op de faculteit aanwezig mag zijn,
  • wat te doen als je ziek bent,
  • het houden van een veilige afstand, en
  • het toepassen van een goede hygiëne.

Studeren bij IDE

• We bieden de studenten een combinatie van online onderwijs en onderwijs op de campus, maar we zullen aan de voorzorgsmaatregelen houden die op dat moment gelden. Dit betekent dat we ons voorbereiden om, indien nodig, het onderwijs voor 100% online af te leveren.
  • De capaciteit voor het onderwijs op de campus wordt bepaald aan de hand van 1,5 meter afstand tot elkaar. We verwachten op elk moment 400 studenten op IO te kunnen huisvesten, waarbij de onderwijsslots over de dag worden gespreid om een spitsuur te voorkomen.
  • Waar mogelijk bieden we twee slots voor campusonderwijs per student per week; de rest van het onderwijs wordt online aangeboden.
  • De volgende pagina's geven tips voor online studeren.
  • Ben je een nieuwe student en wil je graag meer weten over het studentenleven aan de TU Delft? Kijk dan op deze pagina met alle handige informatie in één overzicht. Voor meer faculteitspecifieke informatie kun je deze link volgen.
  • Studieadviseurs blijven beschikbaar om studenten te ondersteunen. Ga hierheen om een Skype-afspraak te maken of stuur een mail naar studieadviseurs-io@tudelft.nl.
  • Speciale informatie voor studenten die zoeken naar, of bezig zijn met, hun afstudeerproject is hier te vinden.
  • Meer informatie over het Bindend Studieadvies (BSA) 2019-2020 en COVID-19 vind je hier.

Afstudeerceremonies en diploma's

Werken op afstand en op IO

• Medewerkers zijn welkom op de campus op een gecontroleerde manier - bijvoorbeeld een hele of twee halve dagen per week, waarbij de rest van de tijd thuis wordt gewerkt.
  • Bespreek dit met je leidinggevende.
  • Een online toolbox van de TU Delft, met begeleiding en ondersteuning bij werken op afstand, is hier te vinden.
  • Het principe blijft: werk thuis voor zover mogelijk.
  • Docenten worden aangemoedigd om te kijken naar dit document over Veilig Onderwijs van de afdeling Education & Student Affairs.

Nieuwe medewerkers

Verwelkom jij de komende weken nieuwe collega’s, zorg dan dat je voor hun eerste officiële werkdag via telefoon of Skype for Business contact opneemt, om alles te regelen voor de introductieperiode. Nieuwe medewerkers worden, net als alle TU Delft-werknemers, aangemoedigd om vanuit huis te werken volgens het TU Delft-beleid omtrent het coronavirus.

Gebouw 32

• Vanaf 31 augustus zijn de openingstijden van IO:
    Maandag tot en met vrijdag
    van 8:00 tot 20:00 uur.
    (medewerkers hebben toegang tot het gebouw vanaf 7:00 met een geldige campuskaart).
  • Het is niet toegestaan om het IO-gebouw te gebruiken als studieplek.
  • Volg de eenrichtingsverkeer-routes die zijn ontworpen om ervoor te zorgen dat studenten en staf zich aan de anderhalvemeter-regel kunnen houden. Gele pijlen op de vloer en posters door het gebouw heen laten zien welke kant je op moet gaan. Bekijk deze plattegronden van alle verdiepingen om je route te plannen.
  • Ook de trappen en trappenhuizen zijn eenrichtingsverkeer. De plattegrond toont je ook welke trappen omhoog en omlaag lopen.
  • Liften zijn alleen beschikbaar voor mensen met een beperking en medewerkers.
  • Er mag slecht een persoon tegelijk gebruik maken van de lift.
  • De 2e, 3e en 4e etage zijn alleen bereikbaar met een medewerkerscampuskaart.
  • Medewerkers moeten zich bij binnenkomst van het gebouw registreren bij het IO Servicepunt of het Logistiek Punt aan de achterkant van het gebouw, waar ze worden gevraagd hun campuskaart te tonen. Gelieve ook weer uit te checken bij het verlaten van het gebouw.
  • Fietsen kunnen worden gestald in de fietsenstalling op het plein.
  • Wanneer deze te kostbaar is om buiten te laten staan, mogen medewerkers hun fiets parkeren in de IO-fietsenkelder, met inachtneming van de limitaties rondom het liftgebruik. Het wordt aangemoedigd de trappen te gebruiken.
  • De kantine van IO is tot nader order gesloten.
  • PMB en Applied Labs blijven voor kleine groepen afstudeerders (maximaal 10 studenten) open. Afstudeerders die gebruik willen maken van de faciliteiten dienen vooraf afspraken te maken met de coördinator. Zie ook de coronaviruspagina van de TU Delft voor regels rond begeleiding van studenten in laboratoria.
  • Pulse is gesloten voor studenten, maar blijft open voor docenten.