Onderzoeknieuws
09 maart 2022
Waterschap Limburg en TU Delft versterken samenwerking

Naar aanleiding van de overstromingen in Limburg (juli 2021) zijn er heel veel initiatieven en onderzoeken gestart om het watersysteem beter te begrijpen.
28 februari 2022
Drie lustrumevents die de energietransitie versnellen

In de strijd tegen klimaatverandering is de energietransitie een belangrijk wapen. Daarom is âhet versnellen van de energietransitieâ het thema van TU Delftâs lustrumjaar â een jaar waarin de universiteit stil staat bij haar rol in de energietransitie, en vooral bij de versnelling daarvan. Een jaar waarin TU Delft onder meer de drie onderstaande events organiseert.
25 februari 2022
Delftse wetenschappers presenteren âgroeneâ reeks kindercolleges

We wekken steeds meer elektriciteit op uit zonnepanelen en windmolens, maar wat als het niet waait Ă©n de zon niet schijnt? Kan jij dan nog gewoon je telefoon opladen? Het is een van de vele vragen die de komende tijd aan bod komt in een gloednieuwe collegereeks van de MuseumJeugdUniversiteit. Voor deze âgroeneâ reeks â speciaal gemaakt voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar â reist deze meerjarige samenwerking tussen MuseumJeugdUniversteit en Science Centre Delft af naar de campus van de TU Delft, die dit jaar haar 180ste verjaardag viert.
24 februari 2022
TU Delft ontwikkelt een auto die vooruit kan kijken met slimme eco-modus

Delftse robotingenieurs ontwikkelden in samenwerking met Renault de Proactive Eco Mode; een nieuw systeem dat de bestuurder in staat stelt om sneller tot de gewenste snelheid te komen op basis van toekomstvoorspellingen, terwijl hij nog steeds energiezuinig rijdt. Met succes demonstreerden zij het systeem op de Franse wegen.
21 februari 2022
TU Delft en HyET Solar intensiveren samenwerking lichtgewicht, flexibel en overal plaatsbaar dunne film zonnefolie

Zonnefolie heeft de toekomst. Het kan op ontelbare, unieke manieren worden toegepast. Zo kan zonnefolie in traditionele dakpannen geĂŻntegreerd worden, maar kan het ook leiden tot een nieuw type grootschalig zonnepark dat van gunstige invloed is op de prijs van onze elektriciteit. De ondertekening van een nieuw vierjarig onderzoekscontract tussen TU Delft en HyET Solar versnelt de introductie van een volgende generatie zonnefolie, en brengt dit toekomstbeeld weer een behoorlijke stap dichterbij.
04 februari 2022
TU Delft wil met nieuwe serie MOOCs de energietransitie helpen versnellen

Op 8 februari 2022 lanceert TU Delft een serie van vier nieuwe massive open online courses over âIntelligent and Integrated Energy Systemsâ.
03 februari 2022
Onderzoekers brengen inzicht in rol van kinetiek bij vloeistoftransport

Remco Hartkamp, Max Döpke en Fenna Westerbaan van der Meij, onderzoekers bij de afdeling Process & Energy, brengen een nieuw inzicht in de rol van oppervlaktereactiesnelheden van vloeistof bij elektrokinetische transport.
02 februari 2022
Campus TU Delft in 2030 CO2-neutraal

In 2030 wil TU Delft volledig duurzaam opereren. Alle activiteiten op en vanaf de campus zijn dan CO2-neutraal, circulair, klimaatadaptief en dragen bij aan de kwaliteit van leven voor haar gebruikers en voor de natuur. Samen met alle medewerkers, studenten en partners van de universiteit maakt duurzaamheidscoördinator Andy van den Dobbelsteen zich sterk om deze ambitie te realiseren. Op een nieuwe website kan iedereen de vorderingen volgen.
01 februari 2022
NWO KICKstart grant for cross-border projects working on the electrification of the industry

Three promising cross-border collaborative projects of the TU Delft consortium e-Refinery have been granted the electrochemical conversion and materials (ECCM) KICkstart grant by NWO (Dutch Research Council).
01 februari 2022
PowerWeb members explain NWO research about energy systems integration

The transition to our future energy system is a very complex task. So-called energy system integration can play an important role in this. This contributes to making the energy system of the future just as reliable, safe and affordable as the current system, but also sustainable. Because in addition to the many technical questions, there are also many non-technical questions that need to be answered.
31 januari 2022
Laurens de Vries benoemd tot hoogleraar Complex Energy Transitions

Het CvB heeft dr.ir. Laurens de Vries met ingang van 27 januari 2022 benoemd tot hoogleraar 'Complex Energy Transitions'.
27 januari 2022
Een aardwarmtebron voor onderzoek op de campus van TU Delft

Jaren geleden kreeg een groep TU Delft studenten het idee om een geothermische bron op de universiteitscampus te boren. Wat eerst een wild plan leek, werd in gang gezet toen bleek dat de campus op een ideale locatie lag. Voor onderzoeksleider Phil Vardon begint het nu bijna werkelijkheid te worden.
20 januari 2022
Matin Jafarian and Ajay Seth have been awarded a NWO Open Competition Grant

Matin Jafarian, researcher of Delft Center for Systems and Control and Ajay Seth, researcher at BioMechanical Engineering, have been awarded the NWO Open Competition Grant for their unique research.
19 januari 2022
Delftse studenten presenteren nieuwe duurzame racewagen op waterstof

Studenten van de TU Delft hebben afgelopen dinsdag op de Pier van Scheveningen hun nieuwste racewagen op waterstof gepresenteerd. De âForze IXâ moet met zijn topsnelheid van 300 kilometer per uur de strijd aangaan met Porsches en Lamborghiniâs op het circuit van Zandvoort en definitief de ban breken voor waterstof in de auto-industrie.
19 januari 2022
MOOC Digitalization of Intelligent and Integrated Energy Systems

Are you interested in the digital transformation of the energy system? Sustainability, security, reliability, flexibility, and affordability will play an essential role in future energy systems. With this course, you will learn about a powerful framework for integrating renewable energy, gas, heat, electrical cars and electricity into the energy system in an intelligent way.