Eerstejaarsontvangst IO Bachelor studenten

Programma

Het academisch jaar begint op maandag 4 september 2023. Je wordt op deze dag om 8:30 verwacht in de Joost van der Grintenzaal op de faculteit. 

Brief aan eerstejaars bachelor studenten Industrieel Ontwerpen

Begin juli hebben alle ingeschreven 1e-jaars bachelor studenten per een email een welkomstbrief van de faculteit ontvangen.

Studiematerialen

Voor elk vak zijn studiematerialen nodig. Dit kan bestaan uit leesmateriaal zoals boeken en readers/dictaten, maar het kunnen ook teken- en/of modelbouwmaterialen zijn. Normaliter kun je een overzicht van aan te schaffen literatuur (verplicht of optioneel) voor de vakken  vinden in de digitale studiegids en in Brightspace, onze digitale leeromgeving waar de vakken alle informatie over het vak plaatsen.

Om een goede start te maken met de opleiding is het handig om de literatuur en materialen die je nodig hebt in het eerste kwartaal voor de start van het academisch jaar aan te schaffen. Daarom hebben we deze informatie voor je op een rijtje gezet. Kijk hier voor een overzicht.

Laptop en inloggen

Voor meer informatie over de aanschaf van een laptop verwijzen wij graag naar de website van het TU Delft Laptopproject. Je ontvangt van de TU Delft een brief met je accountgegevens. (netID en password)

Met je NetID kun je toegang krijgen tot de verschillende computerfaciliteiten, email en BrightSpace. Op e-service.tudelft.nl kun je jouw account activeren en je password veranderen.

Je krijgt ook een emailadres van de TU Delft. Vanaf 4 september zal alle formele communicatie van de TU Delft met jou via dit emailadres lopen. Het is dus belangrijk om deze mailbox tijdens je studie regelmatig te checken. Helaas is het, i.v.m. privacy, niet mogelijk om de TU-mail automatisch door te zetten naar je persoonlijke emailadres.  

Heb je problemen met inloggen neem dan de brief met je NetID, je one-time-key (eenmalige inlogcode) en een legitimatiebewijs mee naar het Servicepunt van de faculteit.

Mentoraat

Op de 1e dag van het studiejaar krijg je een mentor toegewezen. De mentor is een ouderejaars student die jou en de andere studenten in je mentorgroep wegwijs maakt in de faculteit en in de opleiding.

Van je mentor ontvang je onder andere informatie over Brightspace, het onderwijsrooster enz. Tijdens het hele eerste semester van je bachelor opleiding is de mentor beschikbaar. Je kunt dus allerlei vragen die bij je opkomen in je nieuwe leven als student IO aan jouw mentor stellen.

Nota bene:

Veel van het onderwijs wordt groepsgewijs gegeven. De groepsindeling voor de mentorgroepen en voor de onderwijsgroepen in kwartaal 1 is gebaseerd op de samenstelling van de groepen van de OWEE-week. Het is na de start van het onderwijs niet meer mogelijk om te wisselen van de groep waarin je bent ingedeeld.

1e Jaars IO BSc studenten - Informatiemap

Hieronder vind je de documenten die worden uitgereikt op de 1e dag van je studie bij IO;

Brief aan 1e jaars IO BSc studenten
Huisregels
Studiematerialen
Rooster 1e jaar IO BSc, week 1
Handleiding lockers
Wegwijzer
Climate Change Bootcamp

Vragen

Mogelijk zijn met deze informatie nog niet al jouw vragen beantwoord. Neem gerust contact met ons op! Je kunt je vraag mailen naar de onderwijscoördinator.

Handige links

IO Studentenportal: hier vind je alle informatie over onderwijszaken;
Academische jaarkalender: hier vind je een overzicht van de onderwijs, tentamen en vakantieperioden. Ook zijn alle belangrijke IO-deadlines in deze kalender opgenommen.
Studiegids: hier vind je informatie per vak; Via deze link kom je terecht in het bachelor programma van de faculteit IO. Selecteer eerst “programma” en selecteer daarna links bovenin bij organisatie: Industrieel Ontwerpen; bij opleidingstype: Bachelor en bij opleiding: Bachelor IO. In het linker kader kun zie je nu de drie jaren van het BSc programma en daaronder vind je de vakken en vakbeschrijvingen. 
Roosterpagina: hier vind je de onderwijs- en tentamenroosters;
Studieadviseurs: hier vind je informatie over wat de studieadviseurs van de Faculteit doen en waarvoor je bij hen terecht kan. Ook staat hier hoe je ze eventueel kunt bereiken.  
Studievereniging ID: een vereniging door en voor studenten. Hier kun je bijvoorbeeld elke woensdagmiddag terecht voor een drankje of participeren in één van de vele commissies.