Hier vind je alle handige informatie in een overzicht om goed van start te gaan met je studie aan de TU Delft en te genieten van je studietijd. Waar vind ik mijn rooster? Hoe kom ik aan een campus kaart? Waar kan ik medestudenten leren kennen?
Voor een aantal onderwerpen, waaronder het laptopproject en de start per opleiding, zal de informatie op deze pagina nog worden geactualiseerd voor de start van het studiejaar 2023-2024.
Ter voorbereiding
Academische jaarindeling
De algemene indeling van het huidige en volgende academische jaar vind je hier.
Boeken- en Dictatenverkoop
De verkoop van boeken en dictaten verloopt op verschillende manieren. Meer informatie daarover vind je hier.
Laptop
Voor je opleiding aan de TU Delft heb je een laptop nodig. Welke laptop geschikt is voor jouw opleiding vind je hier. De specificaties vind je door rechts in de rij van jouw opleiding op "meer informatie" te klikken.
De universiteit organiseert jaarlijks een laptopproject waarmee je een laptop kan aanschaffen. Het volgende project gaat van start vanaf juni. Meer informatie vind je hier.
Campus Card
De Campus Card is jouw identificatiemiddel op de TU Delft. Dit pasje gebruik je bijvoorbeeld als je iets wilt printen. Meer informatie over de Campus Card vind je hier.
Roosters
Om je rooster te vinden gebruik je MyTimetable (zie de kolom hiernaast). Informatie over collegetijden en onderwijslocaties vind je hier.
Student IT Desk
De Studenten IT Desk biedt hulp bij je ICT vragen als, hoe krijg ik internettoegang op campus, hoe gebruik ik de printfaciliteiten, welke software ga ik gebruiken voor mijn studie, maar we helpen je ook bij installatie van de software.
Meer informatie vind je hier.
En lees ook:
Online tools
EƩn maand voor de start van je studie zullen nieuwe studenten toegang krijgen tot onderstaande systemen.
Studiegids
In de digitale studiegids kun je per vak onder andere meer informatie vinden over de inhoud, onderwijsvorm, de verantwoordelijke docent en de wijze van toetsing.
Brightspace
Brightspace is de online leer- en samenwerkomgeving van de TU Delft. Meer informatie over Brightspace vind je hier.
MyTimetable
MyTimetable is de applicatie waar je je TU Delft rooster kan vinden. Je kunt dit rooster zelf samenstellen op basis van de vakken die je volgt, en ook importeren in je eigen digitale agenda. Meer informatie.
MyTUDelft
MyTUDelft is het studieinformatiesysteem van de TU Delft. Hier vind je je studieresultaten terug en kan je je aanmelden voor tentamens, vakken en minors.
MyTUDelft App
In de MyTUDelft app kun je onder andere je rooster, toetsresultaten en studievoortgang zien. De app haalt deze informatie uit MyTimetable en MyTUDelft. Je vindt de app in de Apple Appstore of de Google Play Store. Voor meer informatie kun je hier kijken.
Microsoft Teams
Alle medewerkers en studenten van de TU Delft hebben een licentie om Microsoft Teams te gebruiken. Om via Teams in te loggen kan je gebruik maken van je NetID. Microsoft Teams is geschikt om onderling contact te houden, te videobellen, te chatten en documenten te delen.
Collegerama
Hier kan je opgenomen colleges en lezingen terugkijken.
Software pakketten
Kijk op software.tudelft.nl welke softwarepakketten (zoals LABVIEW, Maple, Mathcad) je gratis kunt downloaden.
Welzijn & Ontspanning
Welzijn en studie
Studeren op afstand. Hoe ga je daarmee om? Meer informatie vind je hier
Een extra initiatief die je wellicht kan helpen: Well-being e-health tool (requires netID login).
Praktische voorzieningen
De TU Delft biedt verschillende praktische voorzieningingen (o.a. computerruimtes, projectruimtes, stilteplekken maar ook koffiecorners, sportfaciliteiten e.d.). Een overzicht van de voorzieningen vind je hier.
Begeleiding
Als student aan de TU Delft kun je verschillende vormen van begeleiding krijgen, zowel voor je (toekomstige) carriĆØre, als tijdens je studie.
- Persoonlijke begeleiding
- Persoonlijke groei
- Studeren met een functiebeperking (Horizon)
- Topsport en Studie
- Career centre
Gezondheidzorg
TU Delft werkt nauw samen met Studentengezondheidszorg van de SGZ. De SGZ biedt op de eerste plaats medische zorg aan studenten zoals huisartsenzorg, verklaringen en keuringen, psychologische zorg, reisadvisering en reisvaccinaties. Meer informatie vind je op de website van de SGZ.
Ontspanning
- Verenigingen
- Activiteiten voor studenten
- X
- Welzijn en studie
- Uni-Life (platform met evenementen, communities en verenigingen)