Informatie voor Mantelzorgers

Ben jij een studerende jonge mantelzorger?

This information is only available in Dutch

 

Wat is mantelzorg?

Mantelzorg is alle hulp die je biedt aan een hulpbehoevende uit jouw directe sociale omgeving. Dit kan intensieve hulp zijn voor bijvoorbeeld een zieke ouder, maar onder mantelzorg wordt ook minder intensieve hulp verstaan voor bijvoorbeeld een huisgenoot. Als 'jonge, studerende mantelzorger' houd je (vaak ongemerkt) verschillende ballen tegelijk in de lucht: naast het zorgen, wil je ook tijd besteden aan je studie, een bijbaan, vrienden, hobby’s, sport etc.. Je zorgt met plezier, maar het kan soms best pittig zijn om alles te combineren.

 

Gezonde boel

Om je hierin te ondersteunen bestaat er in de e-Health tool de mogelijkheid om het programma over mantelzorg te volgen. Wil je naar aanleiding van dit programma doorpraten over je persoonlijke situatie dan kun je contact opnemen met het studentendecanaat.

 

Begeleiding

Het is mogelijk dat je als gevolg van je mantelzorgtaken studievertraging oploopt. Verwacht je studievertraging op te lopen? Neem dan tijdig contact op met je studieadviseur om de mogelijkheden te bespreken.

 

Profileringsfonds

In sommige gevallen is het mogelijk bij studievertraging als gevolg van mantelzorg een aanvraag te doen voor het Profileringsfonds. Kijk voor meer informatie op Regeling Profileringsfonds (tudelft.nl)

 

Meer (externe) informatie:

www.jmzpro.nl

Voor jonge mantelzorgers - MantelzorgNL

Mantelzorgwaardering - MantelzorgNL

Mantelzorglijn: 030-7606055