Bestuurs- en commissie-opties

Hieronder zijn verschillende niet studie-specifieke organisaties te vinden, waarbij het mogelijk is als een student een parttime of fulltime bestuursjaar uit te oefenen of in een commissie deel te nemen. Voor studie-specifieke mogelijkheden, neem een kijkje op de site van jouw studievereniging!

Lijst Beta

Lijst BĆØta is een partij in de studentenraad. Wij zetten ons in voor hoogwaardige onderwijskwaliteit, in een duurzame en stimulerende omgeving, zodat iedere student het beste uit zijn studie kan halen.

Fulltime fractie
Parttime bestuur

ORAS

ORAS is een partij in de centrale studentenraad die zich in zet voor de actieve en gemotiveerde student. Daarnaast heeft ORAS een diverse vereniging met o.a. commissies en leuke activiteiten.

Fulltime fractie
Parttime bestuur
Parttime commissies

SVR

De StudieVerenigingenRaad is de koepel die alle StudieVerenigingen verbindt  met elkaar. Maandelijks komen alle voorzitters van de verschillenden StudieVereningen samen om te vergaderen over de zaken die de Delftsche besturen bezighouden.

Parttime bestuur

VSSD

De VSSD is de spreekbuis voor alle technische studenten van Delft en staat altijd open voor de input van studenten om dit vervolgens te delen met onze contacten in het hoger onderwijs, de gemeente of landelijke politiek.

Fulltime bestuur
Parttime commissies

STUD

Stud is een non-profit uitzendbureau voor studenten, gerund door studenten. Met een jaarlijks wisselend bestuur ruilen we tijdelijk onze studie in voor ontwikkeling op een breder vlak; naast technische scholing doen we nu ook ervaring op als directeur van ons eigen bedrijf. De winst die we met het bedrijf maken, geven we terug door allerlei student initiatieven te steunen.

Fulltime bestuur
Parttime commissies

YES!Delft Students

Innovatie ben jij, innoveren is ondernemerschap. YES!Delft Students inspireert studenten de verandering te initiƫren, door middel van ondernemerschap. Wij promoten ondernemerschap onder studenten voor een betere toekomst!

Fulltime bestuur
Parttime commissies

DARE

Delft Aerospace rocket Engineering is een Dreamteam van de TU Delft wat zich bezig houdt met het ontwerpen, bouwen, testen en lanceren van record-brekende wetenschappelijke raketten.

Fulltime en parttime team

Delft Hyperloop

Delft Hyperloop onderzoekt de mogelijkheden van een voertuig op hoge snelheid in vacuĆ¼m. In de zomer racen we met ons zelfgebouwde voertuig tegen andere studententeams in de Hyperloop-buis van SpaceX in CaliforniĆ«.

Fulltime en parttime team

Eco-Runner Team Delft

Het Eco-Runner Team Delft is een dreamteam dat probeert om een zo efficient mogelijk waterstof aangedreven voertuig te maken, waarmee we racen in de Shell Eco-marathon!

Fulltime en parttime team

Formula Student Team Delft

Formula Student Team Delft is een racing team dat binnen een jaar een formula style race auto ontwerpt, produceert en mee racet samen met een team van wel 80 man!

Fulltime en parttime team

Forze Delft

Forze is een Dreamteam van de TU Delft en bestaat uit een groep studenten die samen een full-size waterstof-elektrisch aangedreven racewagen ontwerpt, produceert en ermee racet.

Fulltime en parttime team

Human Power Team

We zijn een Dreamteam bestaande uit gemotiveerde studenten van de TU Delft en de Vrij Universiteit Amsterdam. Ons doel is om de limieten op te zoeken van de mogelijkheden van de mens en tenslotte het wereldsnelheidsrecord fietsen te verbreken. 

Fulltime team

iGEM

De iGEM (international Genetically Engineered Machine) wedstrijd is de grootste internationale wedstrijd voor studenten met betrekking tot synthetische biologie. De deelnemende teams moeten een maatschappelijk probleem oplossen met het behulp van genetisch gemodificeerde micro-organismen.

Fulltime en parttime team

Nova Eletric Racing

Met ons team van 15 tot 20 studenten ontwerpen en produceren we ieder jaar een nieuwe elektrische racemotor. Met deze motor racen we mee in competities als de Open Electric Superbike Competition om zo elektrisch motorrijden op de kaart te zetten.

Fulltime en parttime team

Vattenfall Solar Team

Wij bouwen met ons team van totaal 16 man een auto die rijdt op zonne-energie waarmee we racen in de  Bridgestone World Solar Challenge door de outback van AustraliĆ«.

Fulltime team

Project March

Project MARCH is het studententeam van de TU Delft dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van een innovatief en veelzijdig exoskelet, een gemotoriseerd robotisch harnas, dat ingezet kan worden om mensen met een dwarslaesie weer op te laten staan en te laten lopen.

Fulltime team

TU Delft Solar Boat Team

Het TU Delft Solar Boat Team is een Dreamteam dat in Ć©Ć©n jaar tijd een SolarBoat ontwerpt, produceert, test en daarmee uiteindelijk racet in de wereldkampioenschappen zonneboten in Monaco!

Fulltime en parttime team

WASUB

WASUB is een mulitdisciplinair team bestaande uit 30 studenten van de TU Delft en de VU Amsterdam. Samen ontwerpen, bouwen en racen wij met een door een mens aangedreven onderzeeƫr.

Fulltime en parttime team

AIESEC

AIESEC is een internationale studentenorganisatie die vrijwilligerswerk en stages bij zowel startups als grote bedrijven aanbiedt. Deze projecten hebben allemaal het doel leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen.

Fulltime en parttime fractie

Students 4 Sustainability

Students4Sustainability is een Delftse studentenstichting die projecten van studenten in ontwikkelingsgebieden sponsort. Daarnaast organiseren we verschillende activiteiten in Delft zoals een jaarlijks symposium, lunchlezingen en nog veel meer!

Parttime bestuur
Parttime commissies

TU Delft Energy Club

De TU Delft Energy Club is een studenteninitiatief dat zich inzet om kansen te creĆ«ren voor studenten met een passie voor energie van over de hele campus. Wij geloven dat de frisse blikken en het enthousiasme van studenten een positieve bijdrage kunnen leveren aan de energietransitie. 

Parttime bestuur