Brightspace

Wat is Brightspace?

Brightspace is de samenwerk- en leeromgeving van de TU Delft. Dit systeem kan het onderwijs goed ondersteunen en daarmee ook de leer- en gebruikservaring van studenten en docenten verbeteren.

Brightspace gebruiken

Je vindt Brightspace via de link brightspace.tudelft.nl. Inloggen gaat zoals je gewend bent met je TU Delft NetID. Eenmaal ingelogd kun je in Brightspace naar eigen inzicht je profielinstellingen wijzigen. Zo kun je kiezen welke courses je wilt zien door deze vast te pinnen, maar ook instellingen voor toegankelijkheid en notificaties kun je zelf bepalen. Meer uitleg vind je in de Brightspace tutorial.

Je vakken vind je in MyTUDelft, waar je je kunt aanmelden, of in Brightspace in de course catalog. Dit is afhankelijk van het inschrijfbeleid voor vakken op jouw faculteit.

Responsive

Het eerste grote voordeel van Brightspace is dat het een schaalbare (responsive) applicatie is, wat betekent dat het op al je apparaten even goed werkt. Mobiel gebruik wordt extra makkelijk met de app Brightspace Pulse. Daarnaast is met behulp van studenten gekozen voor een consistente lay-out voor alle vakken en daardoor staat de basisinformatie over je vak altijd op dezelfde plek.

Contact Brightspace Support

For assistance, please contact us via: student-brightspace@tudelft.nl