Printen en plotten

Alles over printen, kopiëren, scannen, plotten, tarieven en opwaarderen van tegoed kunt u hieronder vinden.

Online printen

Het toevoegen van printers en het installeren van webprint op je laptop voor eenvoudig printen binnen het Eduroam Wi-Fi netwerk zijn beschreven in de ICT handleidingen.

Direct webprinten kan ook via https://webprint.tudelft.nl/.

Met de printfunctionaliteit kunt u documenten afdrukken in kleur of zwartwit op A3 en A4 formaat.

Persoonlijke printerwachtrij

U kunt meerdere printopdrachten ingeven om deze op een later tijdstip uit te laten printen. Alle opdrachten worden opgeslagen in uw persoonlijke printerwachtrij. Pas als u zich met uw campuskaart aanmeldt bij een machine kunt u de printopdrachten laten uitvoeren. U bepaalt dus zelf wanneer u uw documenten wilt printen.

De ingegeven opdrachten worden op werkdagen 8 uur lang bewaard. Dus een printopdracht die u om 15.00 uur ingeeft blijft tot 23.00 uur bewaard. Opdrachten die na 17.00 uur worden ingegeven blijven maximaal 2 uur bewaard. In het weekend geldt een bewaartijd van 1 uur. Foutief ingegeven printopdrachten kunnen op de machine uit uw persoonlijke printerwachtrij worden verwijderd.

Geen instellingen wijzigen!

Het is niet toegestaan de instellingen van de papierlades te veranderen of om uw eigen overheadprojector sheets of stickervellen in de multifunctionals te gebruiken. Verkeerde media kunnen veel schade aanrichten aan de machines. Wilt u deze media wel gebruiken neemt u dan contact op met uw Servicepunt.

Papier/toner

De beschikbaarheid van toner en papier wordt via het netwerk in de gaten gehouden en tijdig aangevuld. Mocht er toch geen toner of papier beschikbaar zijn dan kunt u dit melden aan uw Servicepunt.

Met de kopieerfunctie kunt u originelen dupliceren in kleur of zwartwit op A3 en A4 formaat.

Repro afdeling

Daarnaast hebben sommige faculteiten een Repro afdeling waar tenminste 1 multifunctional beschikbaar is waarop iedereen kan kopiëren. Op deze machines kan er voor het kopiëren betaald worden met de Chipknip. U hebt voor het gebruik van deze machines geen campuskaart nodig.

Papier/toner

De beschikbaarheid van toner en papier wordt via het netwerk in de gaten gehouden en tijdig aangevuld. Mocht er toch geen toner of papier beschikbaar zijn dan kunt u dit melden aan uw Servicepunt.

Handleiding

Hoe u kunt kopieren op de multifunctional leest u in de handleiding. Deze vindt u via http://icthandleidingen.tudelft.nl

Met de scanfunctie hebt u de mogelijkheid om met uw campuskaart originele afdrukken van tekst en plaatjes te digitaliseren in kleur of zwartwit. Standaard wordt een document of plaatje in zwartwit, enkelzijdig ingescand.

Techniek

De gescande tekst (plaatje) kan met behulp van een in de multifunctional geïntegreerd OCR techniek (optical character recognition) worden omgezet naar een tekstdocument voor verdere verwerking in de computer. De verschillende scanopties (kleurenscan, andere resoluties, OCR) kunt u via de menuoptie scaninstellingen van het apparaat selecteren.

Uw scan komt niet aan

Indien een scan niet aankomt op de gewenste plaats, kan het volgende aan de hand zijn:

  1. Er is geen ruimte meer om de bestanden te plaatsen in uw persoonlijke map.
    De scanserver zal net zo lang blijven proberen de bestanden te plaatsen totdat er ruimte beschikbaar is.
  2. E-mail: het bestand is te groot om te mailen of het e-mailadres bestaat niet.
    In beide gevallen zal de scan vernietigd worden.

 

IO studenten die willen plotten (op groot formaat printen) kunnen terecht bij de Copie-Sjop op de faculteit Bouwkunde (BK City).

De Copie-Sjop verzorgt de printvoorziening in BK City. Bij de Copie-Sjop kunnen studenten plotten, plastificeren, bedrukken, afdrukken en inbinden.

Studenttarieven

Copie-Sjop BK City hanteert voor studenten van de TU Delft speciale scherpe studenttarieven. Op vertoon van een reproticket zijn deze speciale studenttarieven óók geldig in de vestiging van Copie-Sjop aan Westvest 47 in het centrum van Delft.

Klik hier voor de tarieven van Copie-Sjop in BK City.

Reproticket

Een reproticket is een pasje dat in de vestiging van Copie-Sjop in het centrum aantoont dat je daadwerkelijk een student van de TU Delft bent en dus recht hebt op de studenttarieven. Om in het bezit te komen van een reproticket, moet je eenmalig een Reproticket aanvragen via www.csinbkcity.nl/aanmelden. Je ontvangt daarna een email als je Reproticket klaar ligt in Copie-Sjop BK City. Je betaalt voor deze aanvraag eenmalig €10,=, maar dan is je Reproticket twee jaar lang geldig. De kosten van dit Reproticket heb je na één keer plotten al terugverdiend!

N.B. – In Copie-Sjop BK City is het niet nodig een reproticket te overleggen om recht te hebben op de speciale studenttarieven. In Copie-Sjop centrum is dit wel noodzakelijk.

Openingstijden

De Copie-Sjop in BK City heeft de volgende openingstijden:
maandag t/m vrijdag 08.00 – 17.30 uur
Tijdens piekuren is de vestiging in BK City tot 22.00 uur geopend.

Copie-Sjop in het centrum heeft ruimere openingstijden:
maandag t/m zaterdag 07.30 – 24.00 uur
zondag 12.00 – 24.00 uur.

Printen vanuit huis

Je kan via het online bestelsysteem op www.csinbkcity.nl printen vanuit huis.

Studenten moeten zorgen voor een positief printsaldo, dit saldo is niet opeisbaar en niet overdraagbaar. Iedere nieuwe student heeft een aanvangssaldo gekregen. Sinds 1 oktober 2012 is dit 5 euro. Dat is goed voor 250 zwart-wit of 50 kleuren afdrukken (zowel A4 als A3). De kopieerfunctie wordt via hetzelfde printsaldo verrekend.

De tarieven zijn: € 0,02 voor zwart/wit, onafhankelijk van het papierformaat en € 0,10 voor kleur, onafhankelijk van het papierformaat.

Dubbelzijdig printen: voor elke dubbelzijdige afgedrukte pagina wordt 75% van de standaardprijs gerekend.

Is je saldo leeg dan zal je dit moeten aanvullen. Dit kan op twee manieren:

  • De eerste is via een website en je eigen bank, we gebruiken daar iDEAL voor. De website wordt door een leverancier van de TUDelft gehost op het adres https://tudelft.pcounterwebpay.com. De verbinding is beveiligd. Je kan dit controleren door te kijken naar het hangslotje rechtsonderin je webbrowser. Dit moet gesloten zijn. Als je een betaling hebt voltooid krijg je een email met de details. Controleer deze gegevens.
  • Bij het servicepunt bij de centrale bibliotheek staat een paycube, op deze kast kan je je saldo ophogen door contactloos betalen.