Stage

Het is mogelijk om je stagevragen te stellen tijdens de inloopmiddag op maandagen van 13:00 tot 16:00 uur in kamer C-4-260!

Stage is een mooie manier om kennis te maken met de dagelijkse praktijk van het industrieel ontwerpen. Je kunt een stage in de Bachelor doen in de vorm van de Minor Stage (IO3820-15). Je hebt dan 20 weken om voor jezelf te bepalen welke richting je op wilt gaan: ga je een Master (bij IO) volgen of ben je meer op z'n plaats in het bedrijfsleven en ga je werken. Onder het kopje 'Minor Stage' vind je hierover meer informatie.

Voor Master studenten is er het keuzevak Internship (ID5010). Onder het kopje 'Master Internship' vind je meer informatie. Lees de handleiding goed door. Hierin staat uitgebreid beschreven wat er van je verwacht wordt voor, tijdens en na de stage. Een stage in je Master duurt tenminste 10 weken.

Ge├»nteresseerde bedrijven en organisaties kunnen informatie vinden in de handleiding voor stagebedrijven 

Onder het kopje 'Stage-aanbod' kan je het actuele aanbod vinden van stages. Deze zijn ook te vinden op het bord in de hal van de faculteit, rechts naast de Applied Labs. Ook staan er onder de andere kopjes op deze website handige tips en links voor je stage. Als je vragen hebt na het lezen van de handleiding, neem dan contact op met Jolanda van Domburg via internshipoffice-io@tudelft.nl

Ga je naar het buitenland volg dan de aanwijzingen op onder het kopje "Buitenland".

Aanmelden voor zowel de Minor Stage (IO3820-15) als het keuzevak Master Internship (ID5010) gaat via MyTUDelft Osiris Zaak (zie wit blokje rechtsonderin). Lees voordat je je aanmeldt de manual de goed door!

UNL stageovereenkomst is verplicht:
Vanaf 1 januari 2023 is het binnen de TU Delft verplicht de door de UNL (Universiteiten van Nederland) opgestelde stageovereenkomst te gebruiken voor stages bij bedrijven/organisaties in Nederland. Voor stages in het buitenland gebruik je ook zoveel mogelijk deze stageovereenkomst.

Buiten de in de overeenkomst opgenomen keuzes is er geen mogelijkheid tot onderhandeling over, of wijziging van, de overeenkomst. Vanzelfsprekend is het  ook niet mogelijk om, naast de verplichte UNL stageovereenkomst, een stageovereenkomst van het bedrijf en/of een aparte geheimhoudingsovereenkomst (anders dan medisch beroepsgeheim) te gebruiken.
Je IO stage kan niet starten voordat je UNL stageovereenkomst compleet is ingevuld, is ondertekend door jou, de tekenbevoegde van je stagebedrijf en door de stageco├Ârdinator van de faculteit. 

Alle verdere informatie over de UNL stageovereenkomst kun je vinden onder het kopje Stagecontract.
De bij het IO stagebureau bekende stagebedrijven zijn geïnformeerd en relevante websites van de faculteit zijn ook geactualiseerd. Verwijs je stagebedrijf voor actuele informatie naar de relevante websites.