Stage

Het is weer mogelijk om je stagevragen te stellen tijdens het fysieke spreekuur op maandagen van 13:00 tot 14:00 uur in kamer C-4-260!

Stage is een mooie manier om kennis te maken met de dagelijkse praktijk van het industrieel ontwerpen. Je kunt een stage in de Bachelor doen in de vorm van de Minor Stage (IO3820-15). Je hebt dan 18 weken om voor jezelf te bepalen welke richting je op wilt gaan: ga je een Master (bij IO) volgen of ben je meer op z'n plaats in het bedrijfsleven en ga je werken. Onder het kopje 'Minor Stage' vind je hierover meer informatie.

Voor Master studenten is er het keuzevak Internship (ID5010). Onder het kopje 'Master Internship' vind je meer informatie. Lees de handleiding goed door. Hierin staat uitgebreid beschreven wat er van je verwacht wordt voor, tijdens en na de stage. Een stage in je Master duurt tenminste 10 weken.

Geinteresserde bedrijven en organisaties kunnen informatie vinden in de handleiding voor stagebedrijven 

Onder het kopje 'Stage-aanbod' kan je het actuele aanbod vinden van stages. Deze zijn ook te vinden op het bord in de hal van de faculteit, rechts naast de Applied Labs. Ook staan er onder de andere kopjes op deze website handige tips en links voor je stage. Als je vragen hebt na het lezen van de handleiding, neem dan contact op met Jolanda van Domburg via internshipoffice-io@tudelft.nl

Vanwege de grote onzekerheid over de ontwikkeling en verspreiding van het COVID-19 virus, wereldwijd en niet meer kunnen terugvallen op overheids- en zakenreisverzekeringen bij repatriëring, worden beslissingen over stages, afstudeer- en onderzoeksprojecten naar het buitenland per semester genomen door het College van Bestuur.

Vanaf 1 september 2021 is het toegestaan om stage te lopen in het buitenland onder voorwaarde dat dit een Europees land is met maximaal een groen of gele landcode. 

Het College van Bestuur van de TU Delft  heeft voor het tweede semester van het collegejaar 2021-2022 besloten om toestemming te geven aan studenten die een stage of onderzoekproject willen doen in de volgende Europese (Erasmus+) landen en geselecteerde niet-EU landen.

  • EU landen van de Erasmus + programma: België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Kroatië, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechische Republiek, Verenigd Koninkrijk, Zweden.
  • Niet-EU-lidstaten van het Erasmus+ programma: IJsland, Liechtenstein en Noorwegen, Republiek Noord-Macedonië, Servië en Turkije. 
  • Non-EU: Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Australië, USA, Japan, Canada, China, Hong Kong, Argentinië, Chili, Singapore en Zuid-Korea.

Studenten die dit overwegen worden verzocht deze  disclaimer goed te bestuderen.
Up to date informatie over de reisadviezen kunnen gevonden worden op de site van de Rijksoverheid.  Zie ook de informatie op de study abroad website.

Neem voor meer informatie omtrent verdere voowaarden contact op met de stagecoördinator (internshipoffice-io@tudelft.nl).

OPMERKING: Reizen is op eigen risico.

Aanmelden voor zowel de Minor Stage (IO3820-15) als het keuzevak Master Internship (ID5010) gaat via MyTUDelft Osiris Zaak (zie wit blokje rechtsonderin). Lees voordat je je aanmeldt de manual de goed door!

/* */