Stage

Het is mogelijk om je stagevragen te stellen tijdens de inloopmiddag op maandagen van 13:00 tot 16:00 uur in kamer C-4-260!

Stage is een mooie manier om kennis te maken met de dagelijkse praktijk van het industrieel ontwerpen. Je kunt een stage in de Bachelor doen in de vorm van de Minor Stage (IO3820-15). Je hebt dan 18 weken om voor jezelf te bepalen welke richting je op wilt gaan: ga je een Master (bij IO) volgen of ben je meer op z'n plaats in het bedrijfsleven en ga je werken. Onder het kopje 'Minor Stage' vind je hierover meer informatie.

Voor Master studenten is er het keuzevak Internship (ID5010). Onder het kopje 'Master Internship' vind je meer informatie. Lees de handleiding goed door. Hierin staat uitgebreid beschreven wat er van je verwacht wordt voor, tijdens en na de stage. Een stage in je Master duurt tenminste 10 weken.

Geïnteresseerde bedrijven en organisaties kunnen informatie vinden in de handleiding voor stagebedrijven 

Onder het kopje 'Stage-aanbod' kan je het actuele aanbod vinden van stages. Deze zijn ook te vinden op het bord in de hal van de faculteit, rechts naast de Applied Labs. Ook staan er onder de andere kopjes op deze website handige tips en links voor je stage. Als je vragen hebt na het lezen van de handleiding, neem dan contact op met Jolanda van Domburg via internshipoffice-io@tudelft.nl

Vanwege de grote onzekerheid over de ontwikkeling en verspreiding van het COVID-19 virus, wereldwijd en niet meer kunnen terugvallen op overheids- en zakenreisverzekeringen bij repatriëring, worden beslissingen over stages, afstudeer- en onderzoeksprojecten naar het buitenland genomen door het College van Bestuur.

Vanaf 1 april 2022 
Het College van Bestuur van de TU Delft heeft besloten stage/afstuderen/onderzoeksprojecten in het buitenland toe te staan. Studenten kunnen reizen naar groen en geel gecodeerde landen.
De TU Delft staat reizen naar oranje en rood gecodeerde landen niet toe omdat deze kleuren verwijzen naar zeer ernstige veiligheidsrisico's. Het beleid van de TU Delft is gebaseerd op het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Elk reisadvies heeft een beoordeling die aangeeft hoe veilig een land of gebied is. Dit gebeurt met een kleurcode. Er zijn vier kleurcodes: groen (geen bijzondere veiligheids- en beveiligingsrisico's), geel (let op: veiligheids- en beveiligingsrisico's), oranje (alleen noodzakelijke reizen, niet reizen) en rood (levensbedreigende situatie door zeer ernstige veiligheidsrisico's), niet reizen). De kleuren geven een idee of er een veiligheidsdreiging is in het land of gebied.
Dit document (disclaimer) geeft je belangrijke informatie over de mogelijke risico's, mocht je besluiten om als onderdeel van je TU Delft studieprogramma naar het buitenland te gaan.

Zie ook de informatie op de centrale TU Delft Internship abroad website.
Up to date informatie over de reisadviezen kunnen gevonden worden op de site van de Rijksoverheid .

Neem voor meer informatie omtrent verdere voorwaarden contact op met de stagecoördinator (internshipoffice-io@tudelft.nl).

OPMERKING: Lees de disclaimer goed door!

Belangrijk: Als je stage in het buitenland plaatsvindt moet je je registreren in MyTUDelft Buitenland (Osiris). Hierdoor kan je gebruik maken van de reisverzekering van de TU Delft en kan de TU Delft je bereiken in geval van calamiteiten. Kijk voor meer details op de centrale TU Delft Internship Abroad pagina. Hier kan je informatie vinden over bijvoorbeeld Funding & Scholarships, Safety, Insurance & VaccinationsLanguage courses, and Housing Abroad.

Aanmelden voor zowel de Minor Stage (IO3820-15) als het keuzevak Master Internship (ID5010) gaat via MyTUDelft Osiris Zaak (zie wit blokje rechtsonderin). Lees voordat je je aanmeldt de manual de goed door!

/* */