In memoriam Rudy van der Meer

Nieuws - 30 maart 2023

In memoriam Rudy van der Meer

Recentelijk bereikte ons het droevige nieuws dat op 19 maart 2023 TU Delft alumnus Rudy van der Meer is overleden. Ir. van der Meer studeerde in 1971 af in scheikundige technologie.

Rudy van der Meer heeft zich als voorzitter van het Universiteitsfonds Delft van 2005 tot 2013 ingezet voor het ondersteunen van talentvolle studenten van TU Delft. Op die manier heeft hij hen aangemoedigd het beste uit zichzelf te halen. Daarmee versterkte hij de loopbaan en persoonlijke ontwikkeling van veel Delftse ingenieurs. Daarnaast konden het bestuur en het team van het Universiteitsfonds altijd op Rudy rekenen voor advies en inzet voor TU Delft. Sinds 2014 bleef hij als Goede Vriend verbonden aan het Universiteitsfonds Delft. 

Rudy van der Meer vervulde een groot deel van zijn leven topfuncties bij Akzo Nobel, in het bijzonder als lid van de Raad van Bestuur. Daarnaast was hij voorzitter van de Raad van Commissarissen van EBN, Imtech en de Coöperatie VGZ. Met Rudy is ons, als TU Delft community, een vooraanstaande Delftenaar ontvallen. 

We zullen ons hem met warmte en respect blijven herinneren.