09 januari 2014

Twee miljoen voor kritisch onderzoek naar maakbaarheid steden

Maarten van Ham (OTB) heeft een daverend succes geboekt met het winnen van een ERC-grant van 2 miljoen euro. De hoogleraar Urban Renewal aan de Faculteit Bouwkunde start met het onderzoeksgeld een ambitieus onderzoek naar de relatie tussen sociaaleconomische ongelijkheid, armoede en achterstandswijken.

08 januari 2014

Het stiefkind van stedelijke theoretici: de interne publieke ruimte

De term ‘publieke ruimte’ staat al eeuwenlang, en steeds vaker, synoniem voor ruimte in bezit van de overheid. Volkomen onterecht, meent onderzoeker Maurice Harteveld. “De ruimtes waar mensen écht gebruik van maken, worden vergeten."

08 januari 2014

Tevreden medewerkers, prestatiemetingen en flexplekken

Het meten van de tevredenheid van medewerkers is belangrijk om inzicht te krijgen in de prestaties van de organisatie. Dat is een van de conclusies die Chaiwat Riratanaphong trekt in zijn promotieonderzoek “Performance measurement of workplace change in two different cultural contexts”.

08 januari 2014

De woningmarkt en het nut van een goede crisis

De huizenmark had flink te lijden onder de recessie. Als we willen leren van deze crisis, is inzicht in economische wetmatigheden noodzakelijk. In het tv-programma ‘Economische Zaken’ gaan Jeroen Smit (VARA) en Peter Boelhouwer op 10 januari in op achtergronden en ontwikkelingen van het eigenwoningbezit.

Summer School Thinking City

Deze zomer biedt de Faculteit Bouwkunde in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam (Centre for Urban Studies) de twee weken durende summerschool 'Thinking City' aan.

02 januari 2014

Cor Wagenaar benoemd tot bijzonder hoogleraar Ruimte en Gezondheid

Dr. Cor Wagenaar is per 1 januari 2014 benoemd tot bijzonder hoogleraar Ruimte en Gezondheid aan de Faculteit der Letteren van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). De bijzondere leerstoel is ingesteld door de Stichting Thomassen à Thuessink en is mede mogelijk gemaakt door de Faculteit Bouwkunde, TU Delft.

13 december 2013

19 december 2013 Transport Thursday lunchlezing ‘Slimme verstedelijking en complex mobiliteitsgedrag’

07 oktober 2013

Nederlandse bouwwereld steunt inzending TU Delft voor Solar Decathlon 2014