Introductieprogramma’s voor Master-, Exchange- en schakelstudenten

14-18 augustus 2023

Introductie TU Delft 
Het Introductieprogramma helpt je een goede start te maken met je studie in Delft. Het is een intensief, maar leuk programma dat je laat kennismaken met de TU Delft campus en het multiculturele studentenleven in Delft. Het is ook een goede gelegenheid om nieuwe vrienden te maken. Samen met studenten van over de hele wereld en vanuit andere faculteiten maak je als team kennis met elkaar, de studiecultuur van de TU Delft en de academische vaardigheden die je nodig zult hebben tijdens je studie, die vanaf september in een hoog tempo zal starten. Tijdens het introductieprogramma leer je vaardigheden zoals projectmatig werken en neem je deel aan workshops en lezingen. Tevens krijg je een goede indruk van de vele voorzieningen en ondersteuning die de TU Delft biedt aan studenten. Ook kun je tijdens diverse activiteiten kennis maken met het sociale en (multi-)culturele studentenleven in Delft. 

Het introductieprogramma van dit jaar, bestaat uit drie onderdelen die elkaar versterken en alles bieden wat de nieuwe studenten van over de hele wereld willen weten. De drie onderdelen zijn: IP Social app, de IP Brightspace cursus en het 5-daagse On Campus IP.  Dit samengestelde programma zal een kick start geven bij de start van je studie in Delft. Je studieprogramma en/of faculteit organiseren meer specifieke introducties. Daarover zul je door de faculteit worden geĂŻnformeerd.

Als nieuwe TU Delft student zul je begin juli een mail ontvangen om je aan te kunnen melden en om deel te nemen aan het Introduction Programme.

De TU Delft adviseert je om deel te nemen aan alle mogelijke programma’s. Mocht je niet kunt deelnemen aan de On Campus dagen, dan bieden de andere twee onderdelen en de drie Q&A sessies (18, 25 juli en 3 augustus) veel informatie om je start bij de TU Delft te bevorderen.

We kijken er naar uit om je te ontmoeten tijdens een of meerdere onderdelen van het Introductieprogramma.

Tot dan!
 

IP Brightspace cursus

Brightspace is de samenwerk- en leeromgeving van de TU Delft en wordt voor bijna alle vakken gebruikt. De IP Brightspace cursus helpt je niet alleen het systeem te leren kennen, maar ook bekend te raken met de academische vaardigheden en de studiecultuur van de TU Delft. Daarnaast bevat het informatie over onder meer het studentenstatuut, gedragscode, het laptopproject en de services van de TU Delft waar je gebruik van kunt maken; zoals studieplekken, de universiteitsbibliotheek, studentenwelzijn, studieadviseurs en psychologen.

Op 3 augustus organiseren we een Q&A sessie om je uit te leggen hoe je erin komt, en hoe het systeem werkt. Toegang tot het Brightspace systeem wordt geactiveerd op 1 of 2 augustus.

5- daagse On Campus IP

14-18 augustus

Tijdens het On Campus IP zul je de campus leren kennen en samenwerken met een groep medestudenten. Nieuwe medestudenten leren kennen en vrienden maken is nog maar het begin.

Het On Campus programma bestaat uit groeps- en individuele activiteiten, om de campus te verkennen, de studiecultuur van de TU Delft te leren kennen en academische vaardigheden te oefenen die je nodig zult hebben tijdens je studie. Tevens kun je de vele sociale en culturele mogelijkheden ontdekken die het bruisende Delftse studentenleven je te bieden heeft, zowel binnen verenigingen als andere opties, zoals het aanbod van X TU Delft op het gebied van o.a. sport, spel, kunsten, ambachten, reflexie en lifestyle. Je zult worden ingedeeld in een team met studenten van alle faculteiten en van over de hele wereld. Elk team heeft ook een coach, een huidige TU-student die veel informatie kan geven vanuit  de eigen ervaring.
 

Q&A sessies

Voor de start van je studie in de zomer, organiseren we drie online Q&A sessies. IP studenten en studentambassadeurs van de TU Delft praten over onderwerpen zoals wat je van het IP zomer 2023 kunt verwachten met informatie over de sleep-in en de Social App, het leven in Delft en wat er van je verwacht wordt om aan de TU Delft te studeren. Je kunt hen ook vragen te stellen en als 'ervaringsdeskundigen' zullen ze je antwoord geven op je vraag.

Als je geen vragen hebt, zal luisteren naar de sessies ook kunnen bijdragen aan je kennis over het studeren en wonen in Delft. De sessies zullen in het Engels plaatsvinden.

Sessie 1: 18 juli 2023, 15:00-16:00 
Sessie 2: 25 juli 2023, 15:00-16:00
Sessie 3: 3 augustus 2023, 15.00-16.00

De link naar de sessies vind je hieronder en naar de Social App.

Hoe kan ik deelnemen?

Als je nieuw bent aan de TU Delft en je hebt je aangemeld voor een Master- Exchange of schakelprogramma, dan kun je begin juli twee uitnodigingen verwachten per email; Ă©Ă©n voor de activatie van de Social App en Ă©Ă©n voor het aanmelden voor het 5-daagse On Campus IP.

Let op: aanmelden is verplicht voor de deadline van 4 aug. Zonder aanmelding kun je niet deelnemen aan het programma.
 

Volg het Introductieprogramma op:

Instagram

YouTube

Uni-Life
Naast het IP willen we je graag alvast uitnodigen om meer te weten te komen over de studenten- en studieverenigingen die actief zijn bij de TU Delft en je aan te melden voor de Uni-Life app, waarmee je op de hoogte blijft van alle activiteiten rondom de campus.


Facultaire introductieprogramma’s

Introductieprogramma’s van de faculteiten zullen plaatsvinden eind augustus (veel al op donderdag of vrijdag). Deze programma’s zijn veelal verplicht.

Je zult hierover door je faculteit worden geĂŻnformeerd.