Introductieprogramma’s voor Master-, Exchange- en schakelstudenten

Deelname aan het Introductieprogramma helpt je een goede start te maken met je studie in Delft. Het is een intensief, maar leuk programma dat je laat kennismaken met de TU Delft en het multiculturele studentenleven in Delft.

Het introductieprogramma van dit jaar, bestaat uit drie onderdelen die elkaar versterken en alles bieden wat de nieuwe studenten van over de hele wereld willen weten. De drie onderdelen zijn: IP Social app, de Brightspace cursus en het (4/)5 daagse festival programma op campus. Dit samengestelde programma zal een kick start geven bij de start van je studie in Delft.
Je studieprogramma en/of faculteit organiseren meer specifieke introducties. Daarover zul je door de faculteit worden geïnformeerd.

De TU Delft adviseert je om deel te nemen aan alle mogelijke programma’s, maar als je niet kunt deelnemen aan de on campus dagen, dan bieden de twee online elementen veel informatie om je start bij de TU Delft te bevorderen.

We kijken er naar uit om je te ontmoeten tijdens het Introducieprogramma, bij de online sessies of tijdens het On Campus programma.
Tot dan!

 

Introduction Programme social app

Het eerste onderdeel van het IP is de social app. In de app kun je contact maken met je medestudenten, onder meer van je opleiding, maar je vind er ook informatie over het leven in Delft, het bruisende studentenleven, de TU Delft campus, en natuurlijk het programma van het On Campus Introductieprogramma. In de app houden we je ook op de hoogte van de evenementen in de introductioperiode en er is ook een nieuws pagina. Handig dus om dat je account te activeren, zodra je daarover per e-mail bericht ontvangt. De e-mail zal in juli worden verzonden.

Introduction Programme Brightspace course

Brightspace is de leer- en samenwerksomgeving van de TU Delft en wordt voor bijna alle vakken gebruikt. De IP Brightspace cursus helpt je niet alleen het systeem te leren kennen, maar ook bekend te raken met de academische vaardigheden en de studiecultuur van de TU Delft. Daarnaast bevat het informatie over onder meer het studentenstatuur, de code of conduct, het laptopproject en de services van de TU Delft waar je gebruik van kunt maken; zoals studieplekken, de universiteitsbibliotheek, studentenwelzijn, studieadviseurs en psychologen.

In de social app zullen we aankondigen wanneer de Brightspace cursus toegankelijk isen een online sessie organiseren om je uit te leggen hoe je erin komt, en hoe het systeem werkt. Meer informatie hierover dus later in de IP Social app.

On campus Introduction Programme

19, 22, 23, 24 en 25 augustus 2022

Tijdens het On Campus Introduction Programme zul je de campus leren kennen en saenwerken met een groep medestudenten. Nieuwe medestudenten leren kennen en vrienden maken is nog maar het begin.

De on campus programma bestaat uit groeps- en individuele activiteiten, om de campus te verkennen de studiecultuur van de TU Delft te leren kennen en academische vaardigheden te oefenen die je nodig zult hebben tijdens je studie. Tevens kun je de vele sociale en culturele mogelijkheden ontdekken die het bruisende Delftse studentenleven je te beiden heeft, zowel binnen verenigingen als andere opties, zoals het aanbod van X TU Delt op het gebied van o.a. sport, culturele activiteiten en hobbies.
Je zult worden ingedeeld in een team met studenten van alle faculteiten en van over de hele wereld. Elk team heeft ook een coach, een huidige TU-student die veel informatie kan geven vanuit zijn/haar ervaring. 

Het programmaoverzicht zal binnenkort worden gepubliceerd

Als nieuwe TU Delft student zul je half juli een mail ontvangen om je aan te kunnen melden om deel te nemen aan het On Campus Introduction Programme. Je kunt ervoor kiezen om met een volledig vijfdaags programma mee te doen vanaf vrijdag 19 augustus (aanbevolen) of een vierdaags programma van maandag 22 t/m 25 augustus.

 

Hoe kan ik deelnemen?

Als je nieuw bent aan de TU Delft en je hebt je aangemeld voor een Master- Exchange of schakelprogramma, dan kun je voor half juli een uitnodiging verwachten over hoe je je kunt inschrijven voor het Introductieprogramma.

Follow the Introduction Programme on

Instagram

YouTube

Facebook


Facultaire introductieprogramma’s

Introductieprogramma’s van de faculteiten zullen plaatsvinden in de laatste week van augustus (veel al op donderdag of vrijdag). Deze programma’s zijn veelal verplicht.

Je zult hierover door je faculteit worden geïnformeerd.