Marina van Dammebeurs

De Marina van Dammebeurs wordt jaarlijks uitgereikt aan getalenteerde vrouwelijke alumni die afgestudeerd en/of gepromoveerd zijn aan de TU Delft, TU Eindhoven, Universiteit Twente of Universiteit Wageningen. De beurs bedraagt € 9000,- en wordt mogelijk gemaakt door mevrouw dr. ir. Marina van Damme. In 1953 studeerde Marina van Damme af aan de TU Delft als chemisch technoloog en in 1965 promoveerde ze als eerste vrouwelijke ingenieur aan de toenmalige Technische Hogeschool Twente. 

Met deze beurs wil Marina van Damme jonge vrouwelijke ingenieurs in staat stellen zich verder te ontwikkelen en daarmee hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten. De beurs is bedoeld voor verbreding van kennis of een internationale oriëntatie in de vorm van een studie, stage of project in binnen- of buitenland.

Marina van Damme

De Marina van Damme beurs is mogelijk dankzij een schenking van mevrouw dr. ir. Marina van Damme. In 1953 studeerde Marina van Damme af aan de TU Delft als chemisch technoloog. In 1965 promoveerde ze als eerste vrouwelijke ingenieur aan de toenmalige Technische Hogeschool Twente. Lees meer. 

11 mei | Uitreiking Marina van Dammebeurs 2023

Donderdag 11 mei vond de uitreiking van de Marina van Dammebeurs 2023 plaats, georganiseerd door Universiteitsfonds Delft. Drie Delftse alumna maakten kans op de felbegeerde beurs van €9.000:

Ludovica Cassina, Faculteit Bouwkunde
Mei Ling Tan, Faculteit Techniek, Bestuur en Management
Oleksandra Ivashchenko, Faculteit Technische Natuurwetenschappen

Na drie indrukwekkende pitches en een kort juryberaad maakte prof.dr. Marina van Geenhuizen, voorzitter van de jury, bekend dat het een "roaring" 20ste editie was met een verrassende uitslag: Zowel Mei Ling Tan als Oleksandra Ivashchenko zijn uitgeroepen tot winnaressen van de Marina van Dammebeurs 2023. 

Ook Ludovica Cassina ging niet met lege handen naar huis. Haar presentatie werd zo gewaardeerd dat ze een dubbele runner-up prijs in ontvangst mocht nemen ter waarde van €5.000, waarvan één ter beschikking gesteld door alumnus ir. Allerd Stikker vanuit het Fortuna Fonds en de ander door het Universiteitsfonds.

Lees het nieuwsbericht Bekijk hier de genomineerden 2023

Marina van Damme netwerk

Als winnares maak je automatisch deel uit van het Marina van Damme netwerk. Dit netwerk ondersteunt onder meer de jaarlijkse uitreikingen, inspireert de winnaressen door middel van bijeenkomsten en stimuleert techniek onder meisjes en jonge vrouwen middels voorlichting op scholen. Jaarlijks ontmoeten alle winnaressen van de Marina van Damme beurs elkaar onder de appelboom in de tuin van mevrouw Van Damme. Dit zijn niet alleen de winnaressen van de TU Delft, maar ook de winnaressen van de andere universiteiten waar de beurs wordt uitgereikt: Twente, Eindhoven en vanaf 2018 ook Wageningen.

Meer lezen over het Marina van Damme Netwerk? Bezoek de website: www.marinavandammenetwerk.nl