Marina van Dammebeurs

De Marina van Dammebeurs wordt jaarlijks uitgereikt aan getalenteerde vrouwelijke alumni die afgestudeerd en/of gepromoveerd zijn aan de TU Delft, TU Eindhoven, Universiteit Twente of Universiteit Wageningen. De beurs bedraagt € 9000,- en wordt mogelijk gemaakt door mevrouw dr. ir. Marina van Damme. In 1953 studeerde Marina van Damme af aan de TU Delft als chemisch technoloog en in 1965 promoveerde ze als eerste vrouwelijke ingenieur aan de toenmalige Technische Hogeschool Twente. 

Met deze beurs wil Marina van Damme jonge vrouwelijke ingenieurs in staat stellen zich verder te ontwikkelen en daarmee hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten. De beurs is bedoeld voor verbreding van kennis of een internationale oriëntatie in de vorm van een studie, stage of project in binnen- of buitenland.

19 mei | Online uitreiking Marina van Dammebeurs 2021

Wij zijn verheugd te vermelden dat we drie ambitieuze kandidaten hebben dit jaar: 

Jolien de Jager, Faculteit Bouwkunde.
Cora Mee-Ling Man, Faculteit Industrieel Ontwerpen
Dorota Talady, Faculteit Technische Natuurwetenschappen

De kandidaten geven elk een inspirerende videopitch over hun ambitieuze toekomstplannen, waarna de beurs van €9.000 en de runner-up prijs van €2.500, ter beschikking gesteld door alumnus ir. Allerd Stikker vanuit het Fortuna Fonds, worden toegekend. Iedereen is van harte welkom om de uitreiking op 19 mei (15:00 - 15:45u) bij te wonen. Aanmelden kan via onderstaande button. Na je inschrijving ontvang je de link voor het event in je mailbox.

Meld je hier aan Bekijk hier de genomineerden 2021

Marina van Damme

De Marina van Damme beurs is mogelijk dankzij een schenking van mevrouw dr. ir. Marina van Damme. In 1953 studeerde Marina van Damme af aan de TU Delft als chemisch technoloog. In 1965 promoveerde ze als eerste vrouwelijke ingenieur aan de toenmalige Technische Hogeschool Twente. Lees meer.

Marina van Damme netwerk

Als winnares maak je automatisch deel uit van het Marina van Damme netwerk. Dit netwerk ondersteunt onder meer de jaarlijkse uitreikingen, inspireert de winnaressen door middel van bijeenkomsten en stimuleert techniek onder meisjes en jonge vrouwen middels voorlichting op scholen. Jaarlijks ontmoeten alle winnaressen van de Marina van Damme beurs elkaar onder de appelboom in de tuin van mevrouw Van Damme. Dit zijn niet alleen de winnaressen van de TU Delft, maar ook de winnaressen van de andere universiteiten waar de beurs wordt uitgereikt: Twente, Eindhoven en vanaf 2018 ook Wageningen.

Meer lezen over het Marina van Damme Netwerk? Bezoek de website: www.marinavandammenetwerk.nl